Dumitru Sechelariu a murit. Problemele cu sănătatea şi cu justiţia i-au marcat ultimii ani din viaţă

Dumitru Sechelariu a încetat din viaţă, sâmbătă, la numai 54 de ani. Un personaj al extremelor, fostul edil al Bacăului şi-a găsit sfârşitul în clinica AKH din Viena, unde fusese transferat din cauza unor grave probleme la coloană, pentru care a fost operat la Bucureşti pe 5 februarie. În ultimii ani, Sechelariu şi-a petrecut viaţa între spitale, tribunale şi arest, iar toate problemele l-au consumat, agravându-i problemele de sănătate.

RomaniaTV.net
16 feb. 2013, 09:17
Dumitru Sechelariu a murit. Problemele cu sănătatea şi cu justiţia i-au marcat ultimii ani din viaţă

Personaj de-a dreptul vulcanic, Dumitru Sechelariu a plătit cu sănătatea pentru intensitatea cu care a trăit, fie că a fost vorba de afaceri, de Bacăul pe care l-a păstorit în două mandate sau de fotbal. Problemele sale s-au agravat şi din cauza problemelor cu legea pe care le-a avut după încheierea celor două mandate de primar.

În ultimii ani, Dumitru Sechelariu a avut în repetate rânduri probleme de sănătate, dar şi probleme cu legea, fiind reţinut în câteva rânduri.

În februarie 2010, fostul primar Dumitru Sechelariu a fost supus unei intervenţii chirurgicale pe cord la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi, după ce a suferit un preinfarct. La numai câteva zile după intervenţie, Sechelariu a fost reţinut de procurorii DNA într-un caz de corupţie. Reţinerea sa i-a provocat un şoc şi Sechelariu a fost internat sub pază la Spitalul Judeţean Bacău.

Dumitru Sechelariu fusese reţinut în cazul directorului SC Transport Public SA Bacău Iuliean Şuţu, acuzat că a oferit unor denunţători bani pentru a interveni pe lângă judecători ai Curţii de Apel Bacău în scopul pronunţării unei sentinţe favorabile în dosarul privind un litigiu comercial. Ulterior, Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a respins cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de arestare a fostul edil băcăuan.

Dumitru Sechelariu a fost primar al Bacăului, din partea PSD, în perioada 1996-2004.

În iunie 2005, fostul primar al Bacăului a fost arestat, fiind cercetat în legătură cu mai multe afaceri referitoare la schimburi şi achiziţii de terenuri, precum şi la atribuirea unor lucrări. Astfel, în perioada februarie 2000 – mai 2004, Consiliul Local Bacău a acceptat 179 de schimburi de teren, suprafaţa totală de care au beneficiat Sechelariu – prin firmele Letea SA, Selena SRL, Deşteptarea SA – şi alte 15 persoane fizice şi juridice fiind de 79.744 de metri pătraţi, primiţi din proprietatea Consiliului Local (CL) Bacău, afimau procurorii anticorupţie.

Din totalul suprafeţei de teren cedate la schimb de CL Bacău (108.299 de metri pătraţi, în valoare de peste 77 miliarde de lei fără a include terenurile pentru care nu există evaluare), Sechelariu şi societăţile comerciale Letea SA, Selena SRL şi Deşteptarea SA – la care acesta era acţionar – au beneficiat de 57.979 de metri pătraţi, valorând aproximativ 40,6 de miliarde de lei, susţineau anchetatorii.

Şi la vremea respectivă, la două zile după ce a fost încarcerat, lui Sechelariu i s-a făcut rău, acuzând dureri puternice în piept şi fiind dus la Spitalul Universitar din Bucureşti.