Dumitru Dragomir continuă atacurile: Piţurcă ar fi trebuit să-şi ceară scuze în faţa ţării după meci

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, joi, că selecţionerul Victor Piţurcă ar fi trebuit să-şi ceară scuze "în faţa ţării" după înfrângerea, cu scorul de 0-4, înregistrată de naţionala României, la Amsterdam, în meciul cu Olanda, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014.

RomaniaTV.net
28 mart. 2013, 14:26
Dumitru Dragomir continuă atacurile: Piţurcă ar fi trebuit să-şi ceară scuze în faţa ţării după meci

Întrebat la sediul MTS, unde şeful ligii a participat la o dezbatere pe teme de sport, dacă Piţurcă ar fi trebuit să-şi ceară scuze în locul preşedintelui FRF, Mircea Sandu, Dragomir a răspuns: „Categoric, Piţurcă trebuia să-şi ceară scuze şi nu în faţa suporterilor, ci în faţa ţării„.

Preşdintele LPF susţine că nu intenţionează să ceară demiterea antrenorului echipei naţionale, care trebuie lăsat să încheie actuala campanie de calificare. Însă dacă reprezentativa României ratează prezenţa în barajul pentru Cupa Mondială, „trebuie luate măsuri cu cei care au răspuns de această calificare”, consideră Dragomir.

Eu nu cer demiterea lui Piţurcă, ar fi o tâmpenie din partea mea. Înseamnă că nu aş fi profesionist. Trebuie să-şi ducă această campanie la bun sfârşit. Numai că un semnal de alarmă trebuia tras. El trebuie să-şi găsească fundaşi laterali în formă, un mijlocaş şi un atacant valoroşi. Ne trebuie multe ca să ajungem la baraj. Dacă nu ne calificăm, atunci trebuie luate măsuri cu cei care au răspuns de această calificare„, a spus Dragomir.

Dumitru Dragomir, care îndeplineşte şi funcţia de prim-vicepreşedinte al FRF, este sigur că Piţurcă va prezenta în Comitetul Executv al federaţiei un raport după cele două meciuri disputate de echipa naţională în ultima săptămână, în preliminariile Cupei Mondiale.

Nu se poate să nu asculţi de nimeni. Eu nu vreau să-mi ceară Piţurcă sfatul, dar nu veau să cădem în derizoriu. Adică, atunci când Comitetul Executiv cere o informare pentru a o da publicităţii, mi se pare o mare nesimţire să vii cu o pagină în care să enumeri meciurile jucate. Adică toată populaţia României şi noi din Comitetul Executiv suntem nişte tâmpiţi? Acum sigur va prezenta Piţurcă un raport, în urma intervenţiei mele de la acel Comitet Executiv. Uşor-uşor, intrăm în normalitate. Nu mă mai aştept la o foaie acum, pentru că acum nu-l mai iartă presa„, a mai spus Dragomir.

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, miercuri, la revenirea în ţară de la Amsterdam a delegaţiei României, că le cere scuze suporterilor români pentru situaţia jenantă în care i-a pus în meciul cu Olanda, dar a precizat că selecţionerul Victor Piţurcă va rămâne în funcţie.

Referitor la dezvăluirile sale privind mai mulţi jucători ai echipei naţionale, printre care Gabriel Torje, Alexandru Chipciu şi Gabriel Tamaş, care au petrecut după înfrângerea cu Olanda, Dragomir a explicat că aceştia au băut „de supărare” şi nu pentru că nu îi interesează prima reprezentativă a României.

Nu trebuie să îmi menţin declaraţia despre acei jucători. Presa a aflat înaintea mea, dar cred că s-a încercat să se pună batista pe ţambal. Şi eu puneam batista pe ţambal, dar am tras un semnal de alarmă. Nu putem să ţinem mereu murdăria sub covor pentru că o s-o mirosim toţi. Jucătorii au băut de supărare. Nu există jucători pe care să nu îi intereseze de naţională. De supărare au băut sigur.

Cei din staful naţionalei trebuie să aibă grijă de jucători că de aia sunt plătiţi. Eu de-o viaţă îmi pun în cap pe toată lumea şi apoi toţi îmi dau dreptate. Dar eu nu pot să ascund nedreptăţile, pentru că nici pe mine nu mă iartă presa niciodată. Eu sunt de acord că nu există om fără greşeală, aşa cum sunt sigur că nu există om să nu se poată să se îndrepte. Piţurcă e mână forte, dar cine îl ascultă?”, a precizat Dumitru Dragomir.

Întrebat dacă jucătorii în cauză ar trebui sancţionaţi, oficialul LPF a răspuns: „Nicio sancţiune. O sancţiune mică… Ascultaţi-mă pe mine, antrenori mai găsim, jucători nu prea găsim„.

Cauza jocului slab al primei reprezentative trebuie căutată la conducerea tehnică, este de părere preşedintele Ligii. „Cauza trebuie căutată la staful tehnic al naţionalei. De ce jucătorii (n.r. – stelişti) au jucat bine cu Chelsea şi de ce de trei meciuri joacă la naţională foarte prost? După victoria din Turcia au prins aripi, dar de carton”, a mai spus oficialul LPF.

În opinia lui Dragomir, Gigi Becali nu a greşit atunci când a discutat pe teren cu selecţionerul Victor Piţurcă deoarece este „patronul a jumătate din echipa naţională”. „Ce e urât că s-a dus Becali pe teren cu două ore înainte de meci? S-a dus în calitate de patron a jumătate din echipa naţională. Ce, asta e o greşeală? Nu. Greşeala e jocul prost al echipei. Celelalte sunt lucruri mărunte.”

Echipa naţională a României a fost învinsă, marţi, în deplasare, pe Amsterdam ArenA, cu scorul de 4-0 (1-0), de reprezentativa Olandei, într-un meci din grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014. Vineri, România a remizat la Budapesta, cu Ungaria, scor 2-2.