Dulci şi înspăimântătoare. Prăjiturelele care şochează Londra

O expoziţie extrem de ciudată are loc în capitala Marii Britanii: delicatese în forme dezgustătoare sunt prezentate cu scopul de a atenţiona oamenii asupra bolilor. 

RomaniaTV.net
26 oct. 2012, 16:24

Prăjituri „suprarealiste” inspirate de plăgile cu aspect dezgustător generate de o serie de boli – herpes bucal, micoză a unghiilor, infecţii oculare – sunt prezentate într-o expoziţie cu vânzare găzduită de un muzeu londonez, care doreşte să evidenţieze virtuţile pedagogice ale acestei iniţiative, scrie Mediafax.

Confecţionate de mai mulţi patiseri, aceste creaţii gastronomice insolite sunt prezentate de vineri până duminică, la Muzeul patologiilor din cadrul spitalului St. Bartholomew din Londra.
 
Brioşe de culoarea pielii, decorate cu excrescenţe, reprezentând simptome ale herpesului genital, au, potrivit organizatorilor expoziţiei, rolul de a-i preveni pe vizitatori în legătură cu pericolele raporturilor sexuale neprotejate. Alte brioşe, decorate cu „aluniţe” de diverse forme şi culori, atrag atenţia asupra importanţei acţiunilor de detectare a melanomului.
 
Directorii muzeului doresc prin această expoziţie inedită să capteze atenţia publicului larg.
 
„Ideea, prin acest demers neobişnuit, este aceea de a atrage atenţia oamenilor asupra acestor chestiuni, de care altfel nu s-ar fi interesat”, a spus Carla Connolly, asistenta conservatorului Muzeului de patologie, subliniind impactul mediatic al expoziţiei.
 
„Prăjiturile în sine sunt delicioase, dar sunt mai interesante decât o tartă tradiţională”, a adăugat Carla Connolly.