Duckadam e DEZAMĂGIT că Ministerul Sănătăţii nu i-a acordat sprijin LOGISTIC pentru operaţie

Helmuth Duckadam a fost internat la Spitalul Floreasca, unde va fi supus unei operaţii de by-pass arterial. Portarul de legendă al Stelei are probleme vechi cu circulaţia sângelui la braţul drept. La sosirea la spital, Duckadam a spus că e dezamăgit că Ministerul Sănătăţii că nu i-a acordat sprijin logistic ca să se trateze în străinătate.

RomaniaTV.net
19 sept. 2012, 08:09
Duckadam e DEZAMĂGIT că Ministerul Sănătăţii nu i-a acordat sprijin LOGISTIC pentru operaţie

Helmuth Duckadam a fost internat, miercuri dimineaţă, la Clinica de chirurgie cardiovasculară din cadrul Spitalului de Urgenţă Floreasca. Eroul de la Sevilla are nevoie de un by-pass arterial, iar operaţia va fi efectuată de medicul Şerban Brădişteanu.

Pentru Helmuth Duckadam, aceasta va fi a patra operaţie suferită în ultimii 26 de ani, de când a început să aibă probleme. Totuşi, fostul portar s-a prezentat destul de optimist la spital.

Domnul Brădişteanu a fost singurul medic care s-a oferit să mă opereze, îi mulţumesc şi sper să iasă totul bine. E o operaţie mai dificilă. Mai aveam o ofertă, un stent, dar am preferat operaţia pentru că la mine e destul de complicat şi e mai sigură pe viitor. Am toată încrederea în domnul doctor. Mă aşteptam la un ajutor din partea Ministerului Sănătăţii. N-am cerut ajutor financiar, ci logistic, dar ajutorul n-a venit. Domnul Becali este alături de mine”, a spus Duckadam înainte de internare.

Portarul care a apărat patru penalty-uri consecutive în finala Cupei Campionilor Europeni câştigată de Steaua în faţa Barcelonei în 1986 a fost operat pentru prima oară la numai câteva luni după marea noapte de la Sevilla. Suferise un anevrism şi viaţa îi era pusă în pericol.

Duckadam a mai fost operat o dată în 2009, iar la începutul lunii septembrie, când se afla în vacanţă pe litoral, a început să se simtă rău şi a fost operat de urgenţă la spitalul din Constanţa.

Intervenţia a decurs rapid, iar fostul portar nu a stat prea mult internat. Revenit la Bucureşti, el a fost supus unor investigaţii amănunţite la Spitalul Militar Central, unde i s-a recomandat să meargă în străinătate pentru a avea şi părerea unor medici de acolo. „Cred că 53 de ani mi-am făcut datoria faţă de România şi cred că a venit momentul ca şi România să-şi facă datoria faţă de mine”, spunea Duckadam la aflarea verdictului medicilor.

Potrivit şefului Centrului de boli cardiovasculare al Armatei, colonel doctor Cristian Gabriel, operaţia nu este „o urgenţă absolută”, dar nici nu se mai poate aştepta prea mult. Cazul lui Duckadam este mai dificil deoarece este vorba despre a patra intervenţie în aceeaşi zonă şi „există riscul de a se pierde membrul superior drept„.