DSK, fostul director al FMI, nu scapă de acuzaţiile de proxenetism în grup organizat

Fostul director al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, rămâne inculpat în cazul de proxenetism cunoscut sub numele Carlton, la Lille, în nordul Franţei, au anunţat avocaţii săi, care speră la o anulare a acestei măsuri.

RomaniaTV.net
19 dec. 2012, 11:19
DSK, fostul director al FMI, nu scapă de acuzaţiile de proxenetism în grup organizat

O jurisdicţie din Douai (nord) a respins cereri de anulare a procedurii prezentate de către avocaţii lui Dominique Strauss-Kahn. „Domnul Dominique Strauss-Kahn ia act de această hotărâre (…) şi va formula cerere de casare” la instanţa judiciară superioară, au anunţat avocaţii acestuia, citaţi într-un comunicat.

Hotărârea justiţiei franceze este pronunţată după zece zile de la încheierea unui proces împotriva lui Strauss-Kahn în Statele Unite, unde a fost acuzat, în mai 2011, de agresiune sexuală asupra unei cameriste, la un hotel din New York.

În Franţa, fostul director FMI a fost inculpat la 26 martie 2012 pentru „proxenetism în grup organizat” şi participare la serate cu prostituate remunerate, la Paris şi Washington.

 Dominique Strauss-Kahn, în vârstă de 63 de ani, afirmă că nu ştia că aceste femei, care i-au fost prezentate de către un comisar de poliţie şi oameni de afaceri, erau prostituate. Nouă persoane au fost inculpate în acest caz.

„Apărarea domnului Dominique Strauss-Kahn are certitudinea că el va fi, într-un final, scos de sub acuzaţii absurde de proxenetism formulate împotriva sa, acuzaţii care contrazic atât bunul simţ, cât şi analiza juridică”, afirmă avocaţii săi în comunicatul pe care l-au emis.

Ei pun la îndoială imparţialitatea judecătorilor de instrucţie, cărora le reproşează faptul că nu le-au comunicat toate datele de la dosar.

În octombrie, Parchetul din Lille a clasat acuzaţii de viol formulate împotriva lui Strauss-Kahn în marja acestui caz, Carlton.

La 10 decembrie, un acord financiar confidenţial între fostul ministru socialist şi Nafissatou Diallo, camerista care l-a acuzat de agresiune sexuală, a încheiat definitiv scandalul cu ecouri internaţionale de la Hotelul Sofitel din New York, care l-a obligat pe Strauss-Kahn să demisioneze de la FMI şi i-a pus capăt unor ambiţii prezidenţiale în Franţa.