Drumul comunal din Iaşi unde s-a produs accidentul soldat cu 11 morţi a fost închis temporar

Drumul comunal din judeţul Iaşi unde duminică a avut loc accidentul rutier soldat cu moartea a 11 persoane va fi închis temporar începând de miercuri după-amiază, iar în zonă va fi montată o barieră.

11 sept. 2013, 13:04
Drumul comunal din Iaşi unde s-a produs accidentul soldat cu 11 morţi a fost închis temporar

Miercuri la prânz, la sediul Prefecturii Iaşi a avut loc o întâlnire la care au fost prezenţi reprezentanţi ai Regionalei CFR, ai primăriei localităţii Miroslava, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţiei şi Prefecturii, în cadrul căreia au fost decise măsuri în urma accidentului rutier de la sfârşitul săptămânii trecute, când un tren a lovit un autoturism la o trecere peste calea ferată.

Conducerea Regionalei CFR Iaşi a propus ca trecerea peste cale ferată din zona satului Uricani, comuna Miroslava, să fie desfiinţată temporar, urmând totodată să fie analizată varianta amplasării unei bariere în zona unde a avut loc accidentul, măsura fiind acceptată de către participanţii la întâlnire.

Astfel, începând de miercuri după-amiază traficul rutier pe drumul comunal care leagă satul Uricani de DN28 va fi închis, circulaţia urmând să fie deviată pe şoseaua de centură a municipiului Iaşi, situată la o distanţă de 1,3 kilometri.

„Au fost avansate două soluţii: fie amplasarea unei bariere, fie desfiinţarea trecerii peste calea ferată. În urma discuţiilor s-a decis ca reprezentanţii CFR să desfiinţeze trecerea până în momentul în care va fi amplasată bariera. Se va stabili cine amenajează bariera – primăria din Miroslava sau CFR”, a declarat subprefectul judeţului Iaşi, Bogdan Abălaşi.

Unsprezece persoane au murit, duminică, după ce autoturismul în care se aflau a fost lovit de un tren la o trecere de cale ferată de la marginea municipiului Iaşi, în zona societăţii Antibiotice. Printre cei decedaţi se numără şi doi fraţi în vârstă de trei ani şi 14 ani.

Autoturismul a fost lovit în plin şi târât pe o distanţă de câteva sute de metri de trenul Regio care circula pe ruta Iaşi-Dorohoi.