DRAMA unui copil: La 8 ani îşi caută de muncă ca să îşi ajute mama VIDEO

Poveste dramatică la Craiova. La doar opt ani, un copil îşi caută de lucru. Vrea să-şi ajute mama şi cele trei surori, după ce tatăl lor a plecat de acasă. I-a spus asta şi învăţătoarei care a fost impresionată de sacrificiul pe care micuţul este dispus să-l facă.

RomaniaTV.net
05 nov. 2012, 11:52
DRAMA unui copil: La 8 ani îşi caută de muncă ca să îşi ajute mama VIDEO

Andrei este un copil trist. De trei luni duce pe umeri povara unui om mare. Tatăl şi-a părăsit familia, iar el a rămas singurul sprijin al mamei. „Am grijă de fete. Le dau apă, de mâncare, am grijă să nu se descalţe. Vreau să muncesc pentru că am văzut-o pe mami cum se chinuie cu fetele. Mami n-are bani. Nu m-am gândit unde o să lucrez, dar cred că am să găsesc„, a spus Andrei.

Cu toate neajunsurile, băiatul are drag de carte şi obţine numai note mari la şcoală. „Adi este cel mai trist caz din cariera mea de învăţător. Mi-a spus că vrea să muncească, aşa cum muncea tatăl lui care i-a abandonat şi care pentru el era un exemplu. E greu când un an de zile vii în acelaşi trening, în acelaşi tricou, dar curat şi cu temele făcute”, a mărturisit învăţătoarea lui Andrei, Veronica Dumitrescu.

Andrei visează să se facă doctor, însă alocaţia lui şi a surorilor sale abia ajunge pentru un trai de pe o zi pe alta, fără a mai pune la socoteală cheltuielile pentru educaţie. „Am chiria, am întreţinerea, toate utilităţile. De mâncare ne mai rămâne foarte puţin”, a spus mama lui Andrei.

Din nefericire, mama lui Andrei nu poate primi ajutor social de la primărie, pentru că are domiciliul într-o altă localitate.

Cei care doresc să-l ajute pe Andrei pot depune bani în contul RO23BRDE170SV89576381700 (cont în lei), deschis la BRD pe numele Ionela Ştoiu.