Dramă pentru un bărbat cu handicap din Gorj: Autorităţile i-au refuzat dreptul legal la un asistent

Dramă cutremurătoare pentru un bărbat cu handicap din Gorj! Acesta încearcă de mai bine de 7 ani să convingă autorităţile că are nevoie de un asistent personal legal. Bărbatul de 46 de ani nu poate ţine în mâini nici măcar o cană cu apă. Ca să-l ajute, una din surorile lui a renunţat la serviciu.

12 aug. 2013, 05:56
Dramă pentru un bărbat cu handicap din Gorj: Autorităţile i-au refuzat dreptul legal la un asistent

Calvarul lui Constantin Tătaru a început în urmă cu 20 de ani. Un accident l-a lăsat infirm pe viaţă. La început, a fost încadrat cu handicap grav dar din 2005 a rămas fără însoţitor legal.

„Nu mi s-au mai acordat aceste drepturi, ajutorul de însoţitor şi cartea de la primărie au fost scoase, că au zis că nu mai am dreptul, că nu sunt cu handicap din naştere şi că sunt din accident”, ma declarat Constantin Tătaru.

Acesta a fost răspunsul autorităţilor, deşi bărbatul nu poate bea o cană cu apă fără ajutorul cuiva. Noroc cu surorile sale, una din ele chiar a renunţat la locul de muncă ca să-şi ajute fratele.

„Dânsul este îndreptăţit, poate să facă o cerere în vederea revizuiri dosarului (…) În loc de sumă fixă poate să primească asistent personal”, a precizat Mircea Andrei.

Bărbatul speră ca măcar acum autorităţile să-i revizuiască dosarul şi să poată avea un însoţitor legal.