Dragnea despre şedinţa USL: Nu a fost neapărat tensionată, a fost o întâlnire lungă, de trei ore

Vicepremierul Liviu Dragnea, preşedintele executiv al PSD, a afirmat, joi, că şedinţa Uniunii Social Liberale de la Senat nu a fost una tensionată, ci mai degrabă una lungă şi a adăugat că în urma discuţiilor s-a decis continuarea demersurilor pentru înfiinţarea comisiei speciale parlamentare pentru proiectul Roşia Montană.

RomaniaTV.net
12 sept. 2013, 19:21
Dragnea despre şedinţa USL: Nu a fost neapărat tensionată, a fost o întâlnire lungă, de trei ore

„Nu a fost o şedinţă neapărat tensionată, a fost o întâlnire lungă, de trei ore. Până la urmă concluzia discuţiilor a fost că vom continua cu demersurile pentru înfiinţarea acestei comisii speciale parlamentare pentru proiectul Roşia Montană care să formuleze în final un punct de vedere axat pe toate informaţiile şi care să reprezinte un cadru în care oricine este interesat de acest subiect – şi cei care susţin proiectul şi cei care nu susţin proiectul – să aibă posibilitatea să îşi spună părerea şi să aibă în acelaşi timp acces la toate informaţiile aferente. Mă refer la informaţiile legate de câştigurile României, de măsurile prevăzute a fi luate în domeniul protecţiei mediului. Raţiunea înfiinţării acestei comisii este să dăm posibilitatea fiecărui parlamentar să voteze în cunoştinţă de cauză, dar şi cetăţenilor să aibă acces la toate informaţiile reale”, a explicat ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea.

El a spus că în prezent informaţiile despre Roşia Montana ”se iau într-o tensiune foarte mare” făcând referire astfel atât la demonstraţiile împotriva proiectului din ultima perioadă cât şi la cele care susţin investiţiile în zonă.

În opinia sa Roşia Montană este unul dintre cele mai importante proiecte naţionale şi a susţinut că toţi cetăţenii trebuie să aibă acces la informaţii referitoare la proiect.

„Să ştie fiecare cetăţean ce pierde România dacă nu se face acest proiect şi ce câştiguri am putea avea dacă se face acest proiect”, a completat ministru.

Întrebat dacă liderul PNL, Crin Antonescu, a insistat la şedinţa USL pe ideea retragerii proiectului din Parlament, Liviu Dragnea a replicat că ‘nimeni nu a insistat pe nimic’ şi că Guvernul nu poate să retragă proiectul de lege din Parlament şi să adopte OUG.

„Pe de o parte Guvernul este criticat în ultima vreme că emite ordonanţe de urgenţă, iar pe de altă parte nu putem adopta un proiect de asemenea importanţă fără o dezbatere. Nu, înfiinţarea acestei comisii speciale care niciodată nu a fost contestată de PNL sau Crin Antonescu rămâne în vigoare, iar luni, în birourile permanente, să se ia aceasta decizie şi să se declanşeze procedurile aferente”, a mai spus vicepremierul.

Referitor la atacurile lansate de Crin Antonescu la adresa PSD, Liviu Dragnea a afirmat că partidul din care face parte nu răspunde ‘în niciun fel’.

El a afirmat că liberalii au adoptat o decizie politică pe subiectul Roşia Montana şi nu se ştie dacă o vor schimba.