Dragnea, despre copilul ucis de câini: Sper că tragedia asta ne trezeşte, să rezolvăm problema

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat miercuri că speră ca în urma cazului copilului ucis de câini în zona Parcului Tei din Capitală să trezească autorităţile pentru a finaliza un pachet de acţiuni care să rezolve problema câinilor comunitari, "dincolo de ţipetele unora sau altora".

04 sept. 2013, 10:01
Dragnea, despre copilul ucis de câini: Sper că tragedia asta ne trezeşte, să rezolvăm problema

Vicepremierul Liviu Dragnea consideră că, după tragedia petrecută la începutul săptămânii, când un copil a fost găsit mort după ce a fost muşcat de câini maidanezi, autorităţile abilitate să ia, în sfârşit măsuri pentru rezolvarea problemei animalelor fără stăpân.

„Să sperăm că în perioada următoare măcar tragedia asta îngrozitoare ne trezeşte şi avem capacitatea şi curajul să ducem la capăt un pachet de acţiuni care să rezolve această problemă, dincolo de ţipetele unora sau altora”, a afirmat Dragnea, miercuri, la ieşirea din sediul DNA.

CITEŞTE ŞI: Medicii de la IML, INGROZIŢI de cazul copilului UCIS DE CÂINI: Doar pe tălpi nu avea răni

El a spus că imediat cum un primar ridică problema câinilor vagabonzi, este făcut de unii sau de alţii „criminal”, deşi acesta vrea să-şi protejeze oamenii din comunitate. În opinia vicepremierului, în rezolvarea acestei probleme trebuie să se implice toată lumea, „şi Parlamentul, şi Guvernul şi reprezentanţii autorităţilor locale”.

Preşedintele Traian Băsescu a cerut marţi Guvernului să emită o ordonanţă de urgenţă privind situaţia câinilor comunitari. ‘Fac apel la Guvern, pentru că administraţiile locale sunt cu mâinile legate de legislaţia în vigoare. (…) Cred că Guvernul trebuie să emită o ordonanţă de urgenţă în care pe tot teritoriul să se dea un termen de adoptare a câinilor fără stăpân, iar cei neadoptaţi, îmi pare rău, vor trebui eutanasiaţi, pentru că nu putem pune câinii mai presus de oameni’, a afirmat şeful statului.

DEZBATERE şi SONDAJ RTV.NET: Care este soluţia pentru rezolvarea problemei maidanezilor din Bucureşti?

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a luat în discuţie miercuri procedura referitoare la proiectul de lege privind câinii comunitari, stabilind ca săptămâna viitoare să reia dezbaterile cel mai probabil într-o şedinţă comună cu Comisia de administraţie şi cu invitarea mai multor decidenţi de la nivelul administraţiilor locale, a declarat pentru AGERPRES preşedintele comisiei, Bogdan Ciucă.