Dovada că Putin NU e invincibil: Cum vorbeşte liderul de la Kremlin în engleză VIDEO

Preşedintele rus, Vladimir Putin, ştie cum să atragă atenţia. Nu, nu a mai repetat zborul cu deltaplanul pentru a-i îndruma spre ţările calde pe cocorii siberieni, în cadrul unui proiect de protejare a acestei specii. De data aceasta, şeful statului rus s-a adresat delegaţilor celei de-a 153-a Adunări Generale a Biroului Internaţional de Expoziţii, rostind un discurs în sprijinul organizării de către Rusia a World Expo 2020, după cum relata miercuri, cu ironie, publicaţia americană The Washington Post, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
13 iun. 2013, 09:31
Dovada că Putin NU e invincibil: Cum vorbeşte liderul de la Kremlin în engleză VIDEO

De fapt, Putin şi-a rostit discursul în engleză, însă, în comparaţie cu alte dăţi, s-a exprimat cam „stângaci”. Modul în care a vorbit liderul rus în limba lui Shakespeare li s-a părut puţin straniu celor „care s-au obişnuit să-l vadă întreţinându-şi cu asiduitate imaginea de bărbat adevărat”, potrivit jurnaliştilor de la publicaţia americană.

Totuşi, nu este prima oară când liderul de la Kremlin, un bun vorbitor de germană, vorbeşte în limba engleză în public. În special, în 2007, când a prezentat cererea Rusiei pentru găzduirea Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2014.

„Doamnelor şi domnilor, am plăcerea să urez bun venit participanţilor şi oaspeţilor Adunării Generale a Biroului Internaţional pentru Expoziţii”, aşa şi-a început liderul rus discursul, uitându-se tensionat în prompter şi accentuând fiecare cuvânt. Pe faţa preşedintelui rus se putea citi o mare tensiune, aceea pe care o simte în urma unei astfel de sarcini laborioase cum este vorbitul în limba engleză. Înregistrarea video cu discursul lui Putin în limba engleză, de altfel, foarte scurt, poate fi accesat pe site-ul Kremlinului, www.kremlin.ru.