Două tramvaie s-au ciocnit în cartierul Rahova. 18 persoane au fost rănite FOTO şi VIDEO

Două tramvaie s-au ciocnit, miercuri, la 12.27, la intersecţia dintre Calea Rahova cu Calea Ferentari din Capitală. Este vorba de un tramvai al liniei 41 care se retrăgea la depoul Alexandria şi un tramvai al liniei 32 care mergea spre Piaţa Unirii. 18 călători au fost răniţi şi transportaţi la mai multe spitale din Capitală. Printre victime se află doi copii şi unul dintre vatmani. UPDATE: Potrivit purtătorului de cuvânt al RATB, Brânduşa Raeceanu, o anchetă preliminară indică faptul că o eroare umană este cauza accidentului din cartierul Rahova.

RomaniaTV.net
18 iul. 2012, 09:40

Două tramvaie s-au ciocnit la intersecţia dintre Calea Rahova cu Calea Ferentari. În urma impactului, cele două mijloace de transport au deraiat. Unul dintre tramvaie a fost, pur şi simplu, rupt în două. Potrivit Poliţie Capitalei, în accident au fost implicate circa 40 de persoane.

„Accidentul s-a produs la ora 12.27. Un tramvai care circula pe linia 41 se retrăgea spre depoul Alexandria. Acesta a intrat în coliziune cu un tramvai care circula pe linia 32 şi care se îndrepta spre Piaţa Unirii. În acest moment, liniile 32 şi 8 sunt complet blocate”, a declarat la România TV, Marcel Nicolăescu, viceprimar al Capitalei.

Echipele de intervenţie ale RATB sunt prezente la faţa locului şi acţionează pentru remedierea situaţiei. Pentru preluarea călătorilor, RATB a înființat o linie navetă de autobuze.

Mai multe autospeciale cu apă şi spumă au fost mobilizate la locul accidentului. 15 ambulanţe au sosit la faţa locului pentru a acorda îngrijiri victimelor.

VEZI AICI Primele imagini de la ACCIDENTUL DIN RAHOVA

18 persoane au fost rănite şi transportate la mai multe spitale din Capitală. Printre victime se află şi vatmanul unuia dintre tramvaie. Pasagerii răniţi sunt conştienţă, iar starea lor este stabilă.

Alte persoane au primit îngrijiri la faţa locului. Starea lor este stabilă şi nu au avut nevoie de internare. Printre victimele evaluate de medici se află şi doi copii.

Au fost identificaţi şi transportaţi la spitalele Universitar, Elias şi Bagdasar din Capitală 18 pacienţi. Din fericire, cei mai mulţi au o stare generală bună. Sunt policontuzionaţi şi au suferit traumatisme minore. Printre victime se află şi doi gemeni în vârstă de 11 ani. Unul dintre el are traumatisme toracice şi cervicale, iar celălalt are o contuzie în zona abdonimală. Copiii au fost transportaţi la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” „, a declarat Constantin Oltean, medic SMURD.

Dintre victimele transportate la spital, una singură este în stare mai gravă. „Pacientul a suferit un traumatism la umăr şi unul cranio-cerebral”, a completat medicul.

Unul dintre vatmani a fost testat cu etilotestul, iar rezultatul a ieşit negativ.

Traficul în zona intersecţiei Calea Rahova cu strada Sebastian este închis din toate cele patru sensuri. Şoferii sunt direcţionaţi spre Calea 13 Septembrie şi Şoseaua Sălaj.

Conducerea RATB a dispus efectuarea unei anchete interne, iar în funcție de rezultate, se vor aplica măsurile legale.

Un alt accident grav, în care au fost implicate tramvaie, s-a produs în luna mai, tot în Capitală. Atunci, trei tramvaie ale liniei 41 au fost implicate, în dimineaţa zilei de 10 mai, într-un accident, în Pasajul Lujerului din Capitală, pe sensul spre Piaţa Presei Libere. Unul dintre tramvaie a rămas defect pe linie, al doilea a oprit la timp în spatele primului, însă cel de-al treilea nu a reuşit să frâneze şi le-a lovit pe celelalte două.

În urma accidentului au fost înregistrate aproape o sută de victime, unele dintre acestea fiind transportate cu ambulanţele la patru spitale din Capitală.