Două minore ale unui centru de plasament au rămas gravide. Vor să se căsătorească

Două minore internate într-un centru de plasament din Botoşani au rămas însărcinate. Una dintre fete ar fi avut o relaţie cu un coleg de clasă, iar cealaltă cu un bărbat care acum este plecat din ţară.

RomaniaTV.net
21 sept. 2012, 06:35
Două minore ale unui centru de plasament au rămas gravide. Vor să se căsătorească

Totul a ieşit la iveală în momentul în care fetelor li s-a făcut ecografie abdominală în cadrul examenului medical periodic, informează România TV. Atunci au realizat angajaţii centrului de plasament că fetele sunt însărcinate în trei luni.

Fetele ştiau că sunt însărcinate şi au încercat să ascundă lucrul acesta de personalul centrului. Una dintre ele este elevă în clasa a XI-a, iar tatăl copilului îi este coleg de clasă. Cei doi vor să se căsătorească.

Cealaltă fată însărcinată susţine că tatăl copilului este plecat în străinătate, dar că acesta se va întoarce cu bani pentru a-şi întemeia o familie cu ea.

Responsabilii centrului de plasament din Botoşani spun că fetele primesc periodic bilete de voie pentru a ieşi în oraş, întrucât au acest drept. Mai mult, cele două fete însărcinate au păcălit sistemul, întrucât primesc periodic pilule contraceptive, pilule pe care fetele nu le-ar fi luat.