Două etape, pentru un dinte. Cadu, suspendat 9 meciuri, după faultul asupra lui Milanov

Fundaşul portughez Ricardo Cadu, de la CFR Cluj, a fost suspendat 9 etape şi amendat cu suma de 18.000 de lei, de către Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), în urma eliminării din meciul cu FC Vaslui (0-0), de luni, din etapa a 20-a a Ligii I.

28 feb. 2013, 20:49
Două etape, pentru un dinte. Cadu, suspendat 9 meciuri, după faultul asupra lui Milanov

Cadu a fost eliminat în min. 42 al partidei de la Vaslui de arbitrul Ovidiu Haţegan (Arad), după ce l-a lovit cu genunchiul în cap pe fundaşul bulgar Jivko Milanov (FC Vaslui), într-o fază de joc. Milanov şi-a pierdut cinci dinţi în urma acestei intervenţii brutale a căpitanului echipei clujene şi a fost transportat de urgenţă la spital, cu traumatism cranio-facial. Milanov va lipsi cel puţin o lună din echipa vasluiană, având nevoie de implanturi dentare.

Cadu a explicat că nu l-a văzut pe Milanov că avea intenţia să joace mingea şi el a crezut că a lovit balonul”, a declarat Valentin Epure, preşedintele comisiei de Disciplină a LPF.

Reacţiile nu au întârziat să apară după decizia LPF, iar preşedintele lui CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a declarat că suspendarea de nouă etape este exagerată, fiind influenţată de scandalul care s-a iscat după ce fundaşul portughez l-a faultat dur pe Jivko Milanov. „Suspendarea este exagerată. Decizia e emoţională, fiind influenţată de tot scandalul ăsta. Sunt foarte dezamăgit, dar nu mă mai mir de nimic. Nu m-am aşteptat la nouă etape. O să facem recurs. Sper ca la recurs, comisia de recurs să nu mai fie atât de emotivă şi să dea o decizie corectă.

Accidentarea nu este foarte gravă, eu sunt convins de asta. Cred că în două-trei săptămâni, Milanov va juca. Simt că e o decizie împotriva clubului. Când am aflat, nu îmi venea să cred. Mai avem căi de atac şi să sperăm că o să reuşim să mai reducem din pedeapsă„, a declarat Mureşan, la DigiSport.