Două candidaturi avizate negativ de „Comisia Macovei”, admise la a doua strigare VIDEO

Comisia de etică a Alianţei România Dreaptă a admis contestaţiile depuse de către cei doi parlamentari PDL, după ce comisia Macovei a dat, iniţial, un aviz negativ candidaturii celor doi.

RomaniaTV.net
24 oct. 2012, 08:46
Două candidaturi avizate negativ de „Comisia Macovei”, admise la a doua strigare VIDEO

„Am semnat listele pentru 36 de organizaţii, inclusiv pentru Diaspora. Pe liste sunt în proporţie de 70-75% oameni noi, tineri, buni profesionişti în zona respectivă”, a declarat preşedintele PDL Vasile Blaga.

Acesta a precizat că sunt 32 de persoane care au depus contestaţii la avizul negativ pe care l-au primit din partea comisiei de etică ce este condusă de către Monica Macovei.

„Au fost foarte multe contestaţii pentru că sunt colegi care se simt nedreptăţiţi”, a spus Blaga precizând că au fost admise contestaţiile depuse de către doi parlamentari PDL de Diaspora, William Brânză şi Viorel Badea, acestora imputându-se iniţial unele articole din presă care le erau defavorabile.

A fost admisă şi contestaţia lui Ştefan Stoica, care a fost acuzat de către deputatul Gelu Vişan că a obţinut contracte preferenţiale cu statul.

În momentul de faţă, democrat-liberalii analizează alte 17 contestaţii. Printre ele, se află una depusă de către un văr al lui Adriean Videanu, Lucian Militaru, al cărui aviz negativ s-ar datora faptului că a deţinut funcţii de conducere în UTC. „El a fost secretar UTC la organizaţia din Videle dar, vedeţi, a fost ales primar acolo de 6 ori. Este, cred eu, un pic de exagerare”, a comentat liderul democrat-liberalilor.

Însă numele lui Militaru apare în stenogramele din dosarul „Motorina”. Astfel, Militaru ar fi sunat la cabinetul lui Sorin Blejnar pentru a obţine angajarea în cadrul ANAF a unul protejat al lui Adriean Videanu.

Se mai discută şi cazul deputatul PDL de Iaşi, Petru Movilă, care este cercetat într-un dosar pentru fapte de corupţie. Acesta şi-a bazat contestaţia pe faptul că este doar cercetat, nefiind vorba de vreo trimitere în judecată.