Dosarul MISA revine. Judecătorii au acceptat recursul în cazul lui Gregorian Bivolaru

Cazul MISA, în care Gregorian Bivolaru este acuzat de perversiune sexuală, act sexual cu un minor şi trafic de minori, va fi rejudecat, după ce magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au acceptat recursul procurorilor. Judecătorii nu au fost de acord cu achitarea liderului MISA Gregorian Bivolaru. Primul termen se va rejudeca pe 24 mai la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, anunţă România TV.

RomaniaTV.net
12 apr. 2012, 19:15
Dosarul MISA revine. Judecătorii au acceptat recursul în cazul lui Gregorian Bivolaru

Judecătorii de la ÎCCJ vor readministra după caz, parţial sau integral, probele din acest dosar, urmând să ia, la final, o decizie definitivă.

Potrivit MEDIAFAX, Tribunalul Sibiu şi apoi Curtea de Apel Alba Iulia au decis achitarea liderului Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA), pentru o parte din infracţiunile pentru care a fost judecat, respectiv perversiune sexuală în formă continuată, două infracţiuni de act sexual cu un minor în formă continuată şi două infracţiuni de trafic de minori. Decizia Curţii de Apel a fost contestată la ICCJ.

Instanţele au dispus, totodată, încetarea procesului penal pentru alte infracţiuni, respectiv corupţie sexuală, act sexual cu un minor, ambele în formă continuată, şi trecerea frauduloasă a frontierei României, „ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale”.

În acest dosar au mai fost judecate două persoane, Farkas Ferenc Zsolt şi Farcasi Maria Mirona, iar în cazul acestora instanţa a decis încetarea procesului penal, ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale pentru tentativă la infracţiunea de trafic de migranţi şi infracţiuni de corupţie în formă continuată.

Gregorian Bivolaru este judecat pentru trafic de persoane şi pentru alte şapte infracţiuni şi într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Cluj.

În prezent, Bivolaru se află în Suedia, unde a primit azil politic.