Dosarul lui Pistorius a fost finalizat. Va fi publicat pe 19 august, când Reeva făcea 30 de ani

Dosarul de acuzare în cazul campionului paralimpic sud-african Oscar Pistorius, inculpat pentru uciderea logodnicei sale Reeva Steenkamp, a fost finalizat, a anunţat, marţi, Parchetul din Johannesburg, informează AFP, citată de Mediafax.

RomaniaTV.net
13 aug. 2013, 11:58
Dosarul lui Pistorius a fost finalizat. Va fi publicat pe 19 august, când Reeva făcea 30 de ani

„Am finalizat actul de acuzare. Acesta va fi făcut public la 19 august„, a declarat Bulelwa Makele, purtătorul de cuvânt al Parchetului.

Multiplul campion paralimpic va fi audiat la 19 august – ziua în care Reeva Steenkamp ar fi împlinit 30 de ani – în cadrul unei proceduri înainte de deschiderea procesului.

În vârstă de 26 de ani, Pistorius nu a negat niciodată că a împuşcat-o pe Reeva Steenkamp în noaptea de 13 spre 14 februarie. Dar susţine încă din prima zi că este vorba de o neînţelegere. El spune că a crezut că în casă i-au intrat hoţii şi că a tras focuri de armă, fără să ştie că Reeva Steenkamp s-a trezit pentru a merge la baie.

Acuzarea, în cadrul audierilor preliminare din februarie, a încercat să demonstreze însă că Pistorius ştia perfect cine era victima sa. Şi că împuşcăturile au venit ca urmare a unei dispute.

Pistorius este apărat de mari nume ale baroului sud-african: Kenny Oldwage şi Barry Roux. În martie, Barry Roux a reuşit să obţină pentru Pistorius permisiunea de a călători în străinătate sau de a consuma alcool.