DOSARUL FRAUDELOR BANCARE: 24 dintre persoanele reţinute au fost eliberate

O mare parte dintre persoanele reţinute în dosarul fraudelor bancare a fost eliberată sâmbătă dimineaţă. Acestea vor ajunge, însă, în următoarele ore, în faţa instanţei, care va decide dacă pe numele lor vor fi emise mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

RomaniaTV.net
03 nov. 2012, 06:42
DOSARUL FRAUDELOR BANCARE: 24 dintre persoanele reţinute au fost eliberate

Vicepreşedintele BRD, Claudiu Cercel, şi alte 23 de persoane dintre cele 33 reţinute în dosarul fraudelor bancare de 22 de milioane de euro au fost eliberate sâmbătă dimineaţă, după expirarea ordonanţelor de reţinere pentru 24 de ore.

Oamenii au plecat la casele lor, însă se vor prezenta sâmbătă în faţa instanţei, care va decide dacă pe numele lor vor fi emise mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

33 de persoane, printre care Claudiu Cercel, vicepreşedinte BRD, au fost reţinute în dosarul fraudelor bancare de 22 de milioane de euro. Instanţa se va pronunţa la ora 20.00, spune avocatul lui Claudiu Cercel. „În ceea ce-l priveşte pe clientul meu, Claudiu Cercel, nu sunt probe, nici indicii temeinice. Este un om nevinovat. Lăsarea în libertate nu prezintă pericol pentru ordinea publică”, a declarat avocatul Nasty Vlădoiu, adăugând că reţinerile au fost abuzive.

Liderul grupării infracţionale din dosarul fraudelor bancare de 22 de milioane de euro, Daniel Ruse, a candidat ca independent la alegerile din 2008 pentru Primăria Olteniţa, iar apoi, scrie presa locală, şi-a cumpărat o fermă de porci şi ar fi coordonat obţinerea de credite cu documente false.

CITEŞTE ŞI: Înalţi funcţionari din Senat, AVAS, ANAF, MEC, implicaţi în DOSARUL FRAUDELOR BANCARE

În perioada 2010-2012, membrii grupului infracţional organizat, sub coordonarea liderului Daniel Ruse, au realizat beneficii financiare substanţiale prin fraude bancare, respectiv obţinerea sau încercarea de a obţine un număr de 40 de credite de la 16 unităţi bancare de pe teritoriul României, prin utilizarea unor documente falsificate.