Dosar penal pentru furt şi violare de domiciliu pentru poliţista care şi-a înjunghiat fostul şef

Poliţista Melania Renghea, care în decembrie 2012 şi-a înjunghiat fostul şef de la Poliţia Balş şi i-a acuzat pe acesta şi pe mai mulţi şefi din IPJ Olt că ar fi violat-o, s-a ales cu dosar penal pentru furt şi violare de domiciliu.

07 mai 2013, 16:04
Dosar penal pentru furt şi violare de domiciliu pentru poliţista care şi-a înjunghiat fostul şef

Melania Renghea este acuzată de furt şi violare de domiciliu după ce ar fi intrat peste o bătrână la care a locuit în trecut şi ar fi luat din curtea acesteia o găină, un televizor şi mai multe haine, scrie Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Olt, Claudia Radu, incidentul a avut loc joi, înainte de Paşte, când soţii Renghea au mers cu un taxi în localitatea olteană Curtişoara la o bătrână la care a locuit Melania Renghea înainte de a se muta la Slatina, pentru a-şi lua mai multe lucruri pe care le lăsase acolo.

În momenul în care au ajuns la poarta femeii, în curte a intrat doar Melania, soţul său rămânând în taxi cu cei doi copii. Proprietara locuinţei s-a certat cu Melania şi nu a fost de acord că aceasta a luat o găină, un televizor şi mai multe haine, ba mai mult a sunat la 112 şi i-a chemat pe poliţişti.

La faţa locului a ajuns un echipaj din localitate, iar poliţiştii au încercat să verifice maşina în care au fost puse bunurile. Atunci a intervenit Relu Renghea, care a devenit recalcitrant şi a început să se certe cu poliţiştii.

Bărbatul a fost amendat cu 500 de lei şi i-a fost întocmit dosar penal pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, precum şi pentru sfidarea organelor judiciare. De asemenea, soţiei acestuia i-a fost întocmit dosar penal pentru furt şi violare de domiciliu„, a declarat Claudia Radu.

Acesta nu este singurul dosar penal în care este anchetată poliţista din Balş. În seara de 26 decembrie 2012 a izbucnit un scandal după ce poliţista din Balş şi-a înjunghiat fostul şef, pe comisarul-şef Gheorghe Barbu, pe motiv că nu mai suporta abuzurile acestuia, pe numele ei fiind întocmit dosar penal pentru tentativă de omor.

Cu două zile înaintea acestui incident, femeia a depus plângere împotriva comisarului Gheorghe Barbu pentru şantaj şi ameninţare. Melania Renghea a declarat în plângerea depusă că Barbu ar fi constrâns-o să întreţină relaţii sexuale atât cu el, cât şi cu mai mulţi poliţişti, dar şi cu un procuror.

Printre cei menţionaţi de ea se numără fostul şef IPJ Olt Ion Voicu, şeful Poliţiei Balş, Ion Şotea, dar şi prim procurorul Parchetului Balş, Laurenţiu Turcin.

Până în prezent, nouă poliţişti au fost audiaţi în acest dosar în calitate de făptuitori.

În prezent, dosarul este în curs de soluţionare, însă ancheta stagnează întrucât procurorii mai aşteaptă rezultatele unor expertize.

După acest caz au ieşit la iveală mai multe probleme la Poliţia Judeţeană Olt, unde conducerea MAI declanşase verificări încă din toamnă în legătură cu organizarea în aprilie 2010 a unui concurs pentru ocuparea funcţiei de şef al Poliţiei Drăgăneşti-Olt – concurs la care şeful Poliţiei Balş a avut calitatea de membru al comisiei -, existând suspiciuni de fraudare a examenului.

În urma controalelor MAI, şeful Poliţiei Balş, Ion Şotea, şi cinci şefi din Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt sunt cercetaţi disciplinar pentru neglijenţă în serviciu.

Citeşte şi Poliţista Melania Renghea divorţează după ce a născut un băieţel