Doi români care transportau substanţe NUCLEARE au fost reţinuţi în Austria

Doi români care transportau substanţe nucleare au fost reţinuţi în Austria. Poliţiştii au descoperit în portbagajul acestora, la un control de rutină, mai multe recipiente cu substanţe radioactive. Cei doi au fost duşi şi la spital pentru tratament, ei fiind afectaţi de radiaţii, potrivit România TV.

06 mai 2013, 06:16
Doi români care transportau substanţe NUCLEARE au fost reţinuţi în Austria

George Ionescu, în vârstă de 43 de ani, şi Dorin Nicolea, în vârstă de 38 de ani, se îndreptau spre România când poliţia, care voia să afle ce transportă în maşină, la punctul de trecere a frontierei cu Ungaria, Nickelsdorf, a folosit un detector special şi a constatat că vehiculul prezenta urme de radioactivitate.

Recipientul în care se aflau substanţele radioactive se afla într-o ladă frigorifică chiar lângă alimentele pe care cei doi români le aveau cu ei pentru drum.

Poliţiştii au declarat că întreaga maşină a fost contaminată, nivelul de radiaţii fiind de 40 de ori mai mare decât cel admis.

Românii au fost reţinuţi şi urmează să fie trimişi în ţară unde autorităţile de aici vor prelua ancheta. Cei doi vor fi trimişi în judecată.

Poliţiştii din Austria i-au sfătuit pe români să meargă la doctor deoarece sănătatea lor este posibil să fi fost pusă în pericol din cauza radiaţiilor.

Românii au declarat poliţiei că au făcut multe drumuri între Olanda şi România transportând Iod-131. Încă nu se ştie de unde provin aceste substanţe.