Doi pui de pisică leopard, salvaţi din inundaţiile din Cambodgia VIDEO

Doi pui de pisică leopard, salvaţi din inundaţii de un pescar din Cambodgia, şi-au revenit complet la Centrul de salvare a animalelor sălbatice din Phnom Tameo.

RomaniaTV.net
02 nov. 2011, 08:47
Doi pui de pisică leopard, salvaţi din inundaţiile din Cambodgia VIDEO

În urmă cu trei săptămâni, un pescar a găsit trei pui de pisică leopard nou-născuţi într-o gaură, unde i-ar fi lăsat mămica lor, în urma inundaţiilor din provincia Kandal.

Puii au fost aduşi la zoo pe 12 octombrie. Unul dintre ei a murit pe 30 octombrie, însă ceilalţi doi au supravieţuit. Micuţii sunt hrăniţi cu lăptic de către îngrijitorul lor, Sar Roeun, folosind o seringă de plastic.

„Îi consider copiii mei. M-am îndrăgostit de aceste animale când au sosit, aşa că i-a cerut managerului grădinii zoologice să îmi permită să am grijă de ei şi să mă înveţe cum să îi tratez corespunzător”, a declarat Sar Roeun, în vârstă de 25 de ani.

Roeun îi pune în fiecare dimineaţă la lumina soarelui, iar apoi îi lasă să doarmă într-o cameră întunecată. Noaptea, îi ia cu el acasă.

După ce vor putea să îşi poarte singuri de grijă, vor fi mutaţi împreună cu alte şase pisici leopard din grădina zoologică.

Pisica leopard este o felină mică sălbatică, ce trăieşte în sudul şi estul Asiei.