Doi pietoni, accidentaţi de un şofer băut care a fugit de la locul faptei

Doi pietoni în vârstă de 19 şi 22 de ani, din localitatea băcăuană Dofteana, au fost loviţi în plin de o maşină condusă de un şofer băut care a părăsit locul accidentului, depistat ulterior de către poliţişti cu o alcoolemie de 1,09 la mie.

RomaniaTV.net
04 mart. 2013, 15:23
Doi pietoni, accidentaţi de un şofer băut care a fugit de la locul faptei

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bacău, cei doi tineri au fost accidentaţi de către şoferul în vârstă de 35 de ani în timp ce aceştia mergeau regulamentar pe marginea drumului comunal din Dofteana. Fără să oprească pentru a vedea care este starea victimelor, şoferul şi-a continuat deplasarea, fugind astfel de la locul accidentului.

„În urma sesizării făcute de una dintre victime, poliţiştii l-au identificat în scurt timp pe autorul accidentului, acesta aflându-se la domiciliul său din Dofteana. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 1,09 mg/litru alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind astfel condus la spital pentru recoltarea de probe biologice pentru stabilirea exactă a alcoolemiei. În ceea ce-i priveşte pe cei doi pietoni, aceştia au fost transportaţi la Spitalul Oneşti pentru acordarea de îngrijiri medicale”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, Narcisa Butnaru.

Poliţiştii băcăuani au întocmit dosar penal pe numele şoferului pentru vătămare corporală din culpă, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor.