Doi pacienţi schizofrenici din Sighetu Marmaţiei au murit după ce s-au bătut în spital

Incident grav la Spitalul Municipal din Sighetu Marmaţiei. Doi bărbaţi au murit sub ochii medicilor după ce s-au luat la bătaie. Totul s-ar fi terminat doar cu o bătaie, dacă în timpul altercaţiei nu ar fi intevenit un al treilea pacient.

RomaniaTV.net
02 aug. 2012, 19:57
Doi pacienţi schizofrenici din Sighetu Marmaţiei au murit după ce s-au bătut în spital

Incidentul a avut loc pe secţia de psihiatrie a unităţii medicale. Un bărbat de 38 de ani s-a luat la ceartă cu un altul de 70 de ani. În momentul în care cadrele medicale au intervenit, un al treilea pacient i-a aplicat bărbatului mai în vârstă lovitura mortală. Când a văzut că omul pe care l-a lovit a murit, tânărul care a pornit cearta s-a prăbuşit secerat la pământ.

„Este vorba de câţiva pacienţi care au avut o altercaţie unul cu celălalt. Pacienţi agresivi, diagnosticaţi cu schizofrenie, s-au agresat şi între ei şi cu cadrele medicale. Am demarat instituirea unei comisii de urgenţă care se va ocupa pe linia internă de chestiunile respective”, a declarat Ovidiu Godja, director medical Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei.

Imediat după incident, rudele celor doi decedaţi au venit la spital.

Cazul este cercetat acum de Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş. Agresorul a rămas în continuare internat la secţia de psihiatrie a unităţii medicale. Poliţiştii nu au stabilit cu exactitate din ce cauză a pornit conflictul dintre pacienţi.