Doi fraţi de şase luni şi doi ani, găsiţi flămânzi şi malnutriţi într-un tren, în staţia Bârlad

Doi fraţi în vârstă de şase luni, respectiv, doi ani au fost găsiţi în stare deplorabilă, flămânzi, malnutriţi şi bolnavi de TBC, într-un tren de persoane, în Staţia CFR Bârlad, alături de tatăl lor beat. Copiii au fost preluaţi în regim de urgenţă de către Direcţia de Protecţie a Copilului Vaslui.

28 iun. 2013, 15:01
Doi fraţi de şase luni şi doi ani, găsiţi flămânzi şi malnutriţi într-un tren, în staţia Bârlad

Cei doi fraţi erau în tren împreună cu tatăl lor, aflat într-o stare avansată de ebrietate şi fără bilet, motiv pentru care şeful de tren a decis să sesizeze Poliţia de Transporturi Feroviare, în staţia CFR Bârlad, relatează Mediafax.

Copiii care provin din judeţul Iaşi se aflau într-o stare deplorabilă, înfometaţi şi bolnavi de TBC, motiv pentru care poliţiştii au sesizat DGASPC Vaslui.

„Cei doi fraţi, cu vârste foarte mici erau neglijaţi sever şi cu o situaţie precară din punct de vedere medical. Tatăl micuţilor a devenit agresiv în momentul în care i-am preluat pe minori şi i-am internat în Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Copilului Abuzat, Neglijat şi Exploatat Bârlad. Ambii copii erau înfometaţi, cu tuberculoză şi malnutriţi, fiind vorba despre un caz de neglijenţă severă”, a declarat şeful CPRUCANE Bârlad, Ionel Brătianu.

Tatăl celor doi copii nu a putut explica unde intenţiona să ajungă cu cei doi fii ai săi, precizând doar că a fost părăsit recent de soţie, care a plecat cu un alt bărbat.

DGASPC Vaslui a declanşat procedura specifică pentru astfel de cazuri astfel încât cei doi fraţi să fie transferaţi la Direcţia de Protecţie a Copilului Iaşi, judeţ de unde provin cei doi micuţi.