Doi deţinuţi au evadat cu elicopterul dintr-o închisoare din Quebec

Doi deţinuţi au evadat duminică dintr-o închisoare din Quebec cu ajutorul unui elicopter, dar unul dintre ei, apropiat al bandei Hell's Angels, a fost arestat după câteva ore, împreună cu doi dintre complicii săi, în timp ce arestarea celuilalt părea iminentă, relatează AFP.

RomaniaTV.net
18 mart. 2013, 05:53
Doi deţinuţi au evadat cu elicopterul dintr-o închisoare din Quebec

Evadarea pe calea aerului, o premieră în Quebec, a fost planificată minuţios.

Siguranţa provinciei Quebec (poliţia locală) fiind zgârcită cu detaliile, presa locală a reconstituit un scenariu, potrivit căruia doi complici înarmaţi au luat ostatic pilotul elicopterului pentru a survola închisoarea Saint-Jérôme, situată la aproximativ 50 de kilometri de Montreal, la începutul după-amiezii, şi au lansat o scară din funie pentru doi deţinuţi care se aflau pe acoperişul clădirii.

Elicopterul a fost găsit la scurt timp după evadare, într-o regiune muntoasă din Mont-Tremblant, în Laurentides, de unde plecase. Pilotul, care nu a fost rănit, dar se afla în stare de şoc, a fost spitalizat, iar forţele de ordine au început urmărirea fugarilor, care au părăsit elicopterul anterior, în apropiere de Saint-Jérôme, în cadrul unei scurte escale, pentru a pleca la bordul unei maşini.

Poliţiştii l-au arestat pe Benjamin Hudon-Barbeau, în vârstă de 36 de ani, cunoscut de poliţie ca apropiat de Hell’s Angels, precum şi doi complici, şi s-ar afla pe urmele celuilalt deţinut evadat, Danny Provençal, în vârstă de 33 de ani, care ar fi încercuit, potrivit unui mesaj al poliţiei, postat pe Twitter.

Hudon-Barbeau, care ar fi fost rănit în timpul evadării, se afla în închisoare pentru delicte relativ minore, precum deţinerea unei arme interzise, deţinere de droguri sau folosirea unei cărţi de credit furate.

Dar el este un personaj important în mediile din Quebec, unde a fost condamnat în trecut la 12 ani de închisoare pentru uciderea a două persoane într-un bar. Totuşi, această condamnare a fost anulată în apel în toamnă, un martor cheie, o tânără, revenind asupra mărturiei sale precedente, potrivit căreia Hudon-Barbeau ar fi deschis focul asupra celor două victime.