Doi copii, unul din Arad şi altul din Timişoara, au acelaşi CNP

Situaţie nemaiîntâlnită la Arad şi Timişoara, unde doi copii au...acelaşi cod numeric personal. Gafa a fost făcută cu ani de zile în urmă, cel mai probabil în momentul în care părinţii au declarat naşterea copiilor la evidenţa populaţiei.

RomaniaTV.net
13 mai 2012, 06:14
Doi copii, unul din Arad şi altul din Timişoara, au acelaşi CNP

Ambii copii s-au născut pe data de 3 mai 2005, la Timişoara. Deşi au nume diferite, copiii au acelasi cod numeric personal. Mama din Timişoara a fost prima care a avut necazuri din cauza acestei erori.

„Când avea un an şi un pic, eram în concediu de creştere a copilului şi a încetat să îmi vină indemnizaţia. Am întrebat ce s-a întâmplat, mi s-a spus că mai e un baieţel cu acelasi CNP. Am fost la primărie şi au pus o ştampila pe spatele buletinului”, a declarat Adela Muntean, mama unuia dintre copii.

Femeia a vrut sa rezolve situaţia şi le-a cerut autorităţilor să schimbe CNP-ul copilului său. Deşi copilul are acum alt CNP, de fiecare dată când bazele de date se reactualizează, eroarea reapare. Mama din Arad, în schimb, a aflat acum câtva zile că mai există un copil cu un cod numeric personal exact ca al fiului său.

„În momentul de faţă mă confrunt cu tot felul de probleme la casa de asigurări, la şcoală, peste tot. Mă confrunt cu casa de asigurări, chiar dacă e asigurat eu nu pot să scot nicio reţetă, trebuie să mă duc să umblu să fac fişe, acte”, a povestit Suzana Caragea, mama celuilalt copil.

Autorităţile spun că problema se poate rezolva într-o săptămână, astfel incat printii sa nu mai aibă probleme

Chiar şi aşa, părinţii au mai avut bătăi de cap cu înscrierile la şcoală, iar acum le este teamă ca băieţii să nu rămână fără un loc la clasa întâi.