Două fetiţe, spulberate de un TIR pe trecerea de pietoni. Doi demnitari au acordat ajutor copilelor

Două surori au fost lovite pe trecerea de pietoni, vineri după-amiază, de un TIR în localitatea Limpeziş, judeţul Buzău, informează România TV. Din păcate, una dintre fete a decedat, iar cealaltă a fost transportată cu elicopterul la Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar Arseni" din Bucureşti. Martori la tragicul accident au fost şeful CJ Vrancea, Marian Oprişan, care a sunat la 112, şi ministrul Nicolae Bănicioiu, care le-a făcut masaj cardiac victimelor.

05 apr. 2013, 15:41
Două fetiţe, spulberate de un TIR pe trecerea de pietoni. Doi demnitari au acordat ajutor copilelor

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Buzău, comisar şef Florina Crucianu, accidentul a avut loc, vineri seară, pe DN 2 E 85, în localitatea buzoiană Limpeziş, în zona unei treceri de pietoni. Cele două surori, în vârstă de aproximativ 11 şi 15 ani, au fost lovite de un TIR condus de un tânăr din Suceava, scrie Mediafax.

Din primele cercetări se pare că TIR-ul condus de un tânăr de 28 de ani din Suceava a acroşat minorele care traversau drumul DN 2 E 85 pe trecerea de pietoni. S-a întocmit dosar penal. Continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate împrejurările. Viteza în această fază a anchetei nu se poate stabili, se poate stabili doar în urma unei expertize„, a declarat, la România TV, Florina Crucianu.

Cele două victime au fost transportate în stare gravă la spital în Buzău, însă fata mai mare a decedat, potrivit România TV. Surioara sa mai mică a fost preluată de un elicopter SMURD şi transportată în comă la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar Arseni” din Bucureşti.

Martor al accidentului a fost preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, Marian Oprişan, care venea dinspre Bucureşti spre Buzău.

Astăzi (vineri n.r.) pentru mine e o zi extraordinar de tristă. Vreau să spun că nu am făcut altceva decât poate să facă un om normal în asemenea situaţie. Vreau să îi mulţumesc domnului Bănicioiu care venea din celălalt sens şi m-a văzut şi a oprit. Mi s-a părut în acel moment că timpul trece foarte greu. Salvarea a făcut 25 de minute de la Buzău. Acolo viteza era de 50 kilometri la oră, era încărcat şi fiind încărcat a încercat să evite. L-am sunat imediat pe Raed Arafat şi am solicitat să trimită un elicopter la Buzău să le preia pe fetiţe. Chiar pe a doua fetiţă care a murit chiar Bănicioiu a resuscitat-o. Mare problemă în România azi o reprezintă medicina de urgenţă. Cert e că va trebui să continuăm programele europene de a vota şi medicina de urgenţă, şi sistemul medical cu tot ceea ce e necesar pentru a putea în orice moment să luăm cetăţeanul care trece prin tragedii să ajungă în cel mai scurt timp la spital”, a declarat, la România TV Marian Oprişan.

La faţa locului a ajuns şi ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, care circula dinspre Buzău spre Bucureşti, el participând la alegerile pentru desemnarea preşedintelui PSD Buzău.

Mă întristează vestea, pentru că eu credeam că şi cea de-a doua a reuşit să scape. Dumnezeu să o ierte pe fată. Eu îmi aduc aminte când au plecat de lângă noi că dădea semne că o să-şi revină şi a doua. Acolo a fost o tragedie, un accident şi bănuiesc că şi alţii făceau la fel. La cea mai mică am intervenit eu, sângera cel mai mult de asta m-am dus prima oară la ea. Eu nu l-am văzut pe şofer, nu ştiu care era şoferul TIR-ului. Oamenii erau foarte speriaţi. Mie mi-au spus (martorii n.r.) că avea viteză (TIR-ul n.r.). Nici nu ştiu cum le-a acroşat pe fetiţe, dar bănuiesc că avea viteză din moment ce s-a întâmplat tragedia asta. A venit o rudă după mine, cred că frate era. Ele erau surori şi înţeleg că mai aveau un frate sau doi. Doar mamă au. Salvarea a ajuns într-un moment foarte bun pentru condiţiile de azi din România. Cea mai mare greşeală e să învinovăţiţi Salvarea. Noi în 23 de ani nu am reuşit să avem un medic şi puncte sanitare în fiecare comună din România. De data asta pot să spun fără să am o apăsare pe inimă că măcar guvernul ăsta e dispus să facă mai mult pentru sănătate. E pentru prima oară când un premier înţelege lucrul ăsta. Dacă am avea drumuri mai bune probabil că am avea mai puţine victime ale accidentelor, Salvarea ar ajunge mai repede. O să ancheteze poliţia de ce s-a întâmplat aşa şi de ce nu le-a văzut pe fetiţe. Dacă nu ne opream noi cu siguranţă se opreau alţi oameni. Eu cred că poliţia trebuie să înveţe să reacţioneze foarte prompt, trebuie să avem doctori în fiecare comună din ţară şi trebuie să existe posibilitatea ca Salvarea să ajungă foarte repede în situaţii asemănătoare”, a precizat Nicolae Bănicioiu.

Întrebat de jurnaliştii România TV de ce mai multe maşini nu au oprit la locul tragicului accident şi şi-au continuat drumul, ministrul Tineretului şi Sportului a spus: „oamenii probabil că nici nu ştiau, erau şi şocaţi. De multe ori nici nu ştii cum să reacţionezi„.