Doi contrabandişti, reţinuţi de poliţiştii de frontieră cu focuri de armă, în Botoşani

Poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut din judeţul Botoşani au fost nevoiţi să facă uz de armă pentru reţinerea a două persoane care au introdus în România, în mod ilegal, câteva mii de pachete de ţigări, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră, Minodora Răcnea.

24 iul. 2013, 10:33
Doi contrabandişti, reţinuţi de poliţiştii de frontieră cu focuri de armă, în Botoşani

Poliţiştii de frontieră de la Rădăuţi Prut au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, două persoane care se deplasau dinspre malul râului Prut către localitatea de frontieră Cuzlău, potrivit Agerpres.

„Imediat, poliţiştii de frontieră au procedat la reţinerea persoanelor, care au încercat să fugă, ignorând somaţiile verbale, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să tragă două focuri de avertisment în plan vertical, respectând prevederile legale”, a afirmat Minodora Răcnea.

Poliţiştii de frontieră i-au reţinut pe cei doi tineri, unul de 21 de ani, iar celălalt de 28 de ani, ambii din judeţul Botoşani. În apropierea persoanelor au fost găsite trei colete voluminoase care conţineau cantitatea de 4.400 pachete ţigări, marca Ritm, cu timbru de acciză Republica Moldova, în valoare totală de 39.107 lei. Ţigările urmau să fie comercializate pe raza judeţului Botoşani.

Pe numele celor doi tineri au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.