Doi ani de la tragedia de la Maternitatea Giuleşti, unde bebeluşii au ars de vii

Un incendiu izbucnit în după-amiaza zilei de 16 august 2010 a produs o tragedie în secţia de incubatoare unde a decimat nou-născuţii.

RomaniaTV.net
16 aug. 2012, 09:18
Doi ani de la tragedia de la Maternitatea Giuleşti, unde bebeluşii au ars de vii

Acum doi ani, cineva suna la 112 şi spunea că Maternitatea Giuleşti este în flăcări. Ardea secţia de Terapie Intensivă a maternităţii. În incubatoare se aflau atunci 11 bebeluşi, între care numai cinci au supravieţuit. Incendiul a izbucnit la etajul al doilea al maternităţii. Trei dintre bebeluşi au murit pe loc, arşi de vii, iar alţi trei s-au mai luptat cu moartea doar trei zile.

Este greu de spus ce este în sufletul mămicilor care şi-au pierdut copiii în teribila tragedie, astazi, la doi ani dupa tragedie, dar viata merge mai departe. Două dintre mămici au acum alţi copii, iar o altă mămică rămasă fără bebeluşul ei în urma incendiului ucigaş, a pierdut o sarcină din cauza traumelor psihice pe care le-a avut în urma accidentului. 

Cel mai probabil, mămicile se vor întâlni astăzi în faţa maternităţii, vor aprinde lumânări şi vor aduce flori pentru îngeraşii lor. Cât despre maternitate, medicii spun că etajul al doilea a fost refăcut complet şi că o asemenea tragedie nu s-ar mai putea prodi’uce vreodată în acest spital.