Documentarul lui Florin Cioabă despre Holocaust, apreciat de Steven Spielberg

Documentarul lui Florin Cioabă despre Holocaust a fost selectat din peste 1.000 de pelicule înscrise în cadrul Festivalului Astra Film de la Sibiu. Regele Cioabă are însă planuri mult mai mari. Vrea să realizeze un film demn de Hollywood în care să joace actori celebri, printre care şi Angelina Jolie.

RomaniaTV.net
17 sept. 2012, 06:06
Documentarul lui Florin Cioabă despre Holocaust, apreciat de Steven Spielberg

Nici nu a terminat bine de montat documentarul, că succesul a şi apărut. Filmul Regelui Cioabă a fost selectat de juriul Festivalului Astra Film, ce va avea loc la sfârşitul lunii octombrie.

„S-au înscris anul acest peste 1.000 de filme din toate colţurile pământului, iar ceea ce e îmbucurător pentru noi 100 de filme româneşti. Între acestea şi filmul Adevărul despre Holocaust, realizat de domnul Florin Cioabă, un film interesant”, a spus Dumitru Budrala, director Astra Film Fest.

Florin Cioabă a lucrat intens la realizarea documentarului timp de câteva luni. A scos la lumină supravieţuitori ai holocaustului şi imagini din arhive despre ororile de care au avut parte romii în perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

La festival vor participa 54 de pelicule în 4 secţiuni. Regele Cioabă spune că nu se va opri aici, pentru că îşi doreşte să facă un film artistic. Împreuna cu sora sa, lucrează la scenariul unui film de care s-ar fi arătat interesat chiar marele regizor Mel Gibson. Şi Steven Spielberg a apreciat ideea lui Cioabă.

„Chiar marele Steven Spielberg mi-a acordat o diplomă pentru efortul şi munca pe care am depus-o pentru a putea să reconstituim ce s-a întamplat în perioada 42-45, nu doar în România ci şi afară graniţelor”, a spus regele Cioabă.

Regele Cioabă visează ca în fimul său artistic să joace Angelina Jolie şi Antonio Banderas.