Documentarul „9/11: Stare de urgenţă” va fi difuzat marţi, la BBC Knowledge

BBC Knowledge va difuza marţi, 10 septembrie, de la ora 22.00, documentarul "9/11: Stare de urgenţă", care dezvăluie momentele în care lideri politici şi militari, dar şi femei şi bărbaţi obişnuiţi s-au trezit în prima linie a unui nou tip de război.

05 sept. 2013, 16:15
Documentarul „9/11: Stare de urgenţă” va fi difuzat marţi, la BBC Knowledge

Potrivit unui comunicat al BBC Knowledge, citat de agenţia Mediafax, la data de 11 septembrie 2001 lumea s-a schimbat pentru totdeauna, iar SUA au fost supuse unei încercări cum nu mai fusese vreodată. Prezentând o descriere minut cu minut a acelei zile, documentarul „9/11: Stare de urgenţă” urmăreşte o serie de persoane, unele publice, altele private şi descoperă cum s-au comportat şi cum au reacţionat acestea.

Citeşte şi Atentatele de la 11 septembrie, cele mai sângeroase din istorie VIDEO

Filmele anterioare au purtat telespectatorii în interiorul Pentagonului, al World Trade Center şi al Zborului 93. „9/11: Stare de urgenţă” este primul film care tratează ziua de 11 septembrie ca un eveniment unic, îmbinând poveşti ale tuturor jucătorilor cheie şi din toate perspectivele, de la controlul traficului aerian şi camera pentru situaţii de urgenţă din cadrul Casei Albe, până la cabinele avioanelor F-16 însărcinate cu aducerea la sol a avioanelor de linie civile.

Citeşte şi Proprietarul turnurilor WTC vrea compensaţii suplimentare pentru atacurile din 11 septembrie 2001

Filmul dezvăluie, de asemenea, poveştile unor oameni obişnuiţi – piloţi ai forţelor aeriene, şefi ai brigăzilor de pompieri, rude ale pasagerilor din avioanele deturnate – care au fost puşi în faţa unor provocări fără precedent.

BBC Knowledge s-a lansat pentru prima dată în 2013 în Cipru, Ungaria, România şi Slovenia. În România, televiziunea BBC Knowledge poate fi recepţionată în reţelele Romtelecom, Digi şi Orange TV.