Doamna de Fier va avea parte de onoruri militare la ceremonia funerară, dar nu de funeralii de stat

Regina Elizabeta a II-a a Marii Britanii a autorizat o scurtă ceremonie funerară, cu onoruri militare pentru fostul premier britanic Margaret Thatcher, care a  murit la vârsta de 87 de ani, dar nu de funeralii de stat propriu-zise.

08 apr. 2013, 14:50
Doamna de Fier va avea parte de onoruri militare la ceremonia funerară, dar nu de funeralii de stat

Margaretei Thatcher, supranumită şi „Doamna de Fier”, care a murit luni, în urma unui infarct, i se va organiza o scurtă ceremonie funerară cu onoruri militare. Regina Elizabeta a II-a a autorizat desfăşurarea, în Catedrala St. Paul, a unei scurte ceremonii funerare oficiale, cu onoruri militare, după cum a informat cabinetul premierului David Cameron, citat de Associated Press.

Citeşte şi: Margaret Thatcher şi-a pregătit înmormântarea. Vezi cerinţele „Doamnei de Fier”

Aceasta înseamnă, practic, desfăşurarea unor cvasi-funeralii de stat, remarcă AP, precizând că la ceremonie vor participa „o mulţime de oameni de diferite categorii” sociale, iar ceremonia funerară va fi urmată de o incinerare „în cadru privat” a celei care a fost prima femeie prim-ministru a Marii Britanii. Nu au fost oferite alte detalii despre desfăşurarea ceremonialului, acesta fiind însă „conform cu dorinţele” exprimate de ea şi de familia ei.