DNA cere arestarea preventivă a deputatului PDL Alin Trăşculescu

Şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a cerut, marţi, Ministerului Justiţiei să solicite Parlamentului arestarea deputatului Alin Trăşculescu, sub acuzaţiile de trafic de influenţă şi fals.

RomaniaTV.net
13 nov. 2012, 15:43
DNA cere arestarea preventivă a deputatului PDL Alin Trăşculescu

„Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a înaintat ministrului Justiţiei solicitarea de a sesiza Parlamentul României – Camera Deputaţilor pentru a cere, în conformitate cu prevederile art. 72 alin. 2 din Constituţia României, art. 24 din Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor şi art. 193 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, încuviințarea arestării deputatului Trăşculescu Alin Silviu, inculpat în dosarul nr. 336/P/2012, în sarcina căruia au fost reţinute următoarele infracţiuni: trafic de influență, instigare la infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, comisă în legătură cu infracţiunea de trafic de influenţă şi instigare la infracţiunea de spălare a banilor, cunoscând că aceștia provin din săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă„, se arată într-un comunicat.

Deputatul PDL Alin Trăşculescu este cercetat pentru trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la spălare de bani.

Trăşculescu, reţinut de procurorii anticorupţie, a fost eliberat luni dimineaţă din arestul Poliţiei Capitalei, după ce a expirat ordonanţa emisă pe numele lui.

În acelaşi dosar a fost reţinut şi complicele lui Trăşculescu, Marian Valeriu Calotă, asociat şi administrator al SC Maryna Exclusiv SRL, după ce a fost prins în flagrant delict când lua 50.000 de lei, bani pe care urma să îi dea luiTrăşculescu.