DIVORŢUL care a ŞOCAT Rusia: Cine l-ar fi DESPĂRŢIT pe Putin de Ludmila FOTO

Președintele rus Vladimir Putin, care a anunțat joi seară că divorţează de soția sa Ludmila, după aproape 30 de ani de căsătorie, va fi primul lider divorțat al țării sale, după Petru cel Mare. Anunţul a şocat ţara profund ortodoxă, iar acum se pare că o altă femeie ar fi motivul despărţirii. Mass media vorbeşte de ceva ani de relaţia lui Putin cu Alina Kabaeva, o fostă gimnastă olimpică, acum membru al Parlamentului pentru un partid politic al lui Putin. Mai mult, Putin ar avea un fiu de trei ani şi o fetiţă de şase luni cu Alina.

07 iun. 2013, 06:35

Zvonurile despre despărţirea lui Vladimir Putin de Ludmila şi relaţia cu Alina Kabaeva, care este cu 31 de ani mai mică decât Putin, au început în aprilie 2008, când un ziar rusesc, Moskovsky Korrespondent, a citat o sursă apropiată „cuplului” care spunea că Putin a divorţat de soţia sa şi are o relaţie cu fosta gimanstă, cu care vrea să se căsătorească, potrivit Forbes.

Zvonurile au fost negate imediat iar ziarul, deţinut de miliardarul Alexander Lebedev, a fost închis la scurt timp.

Bloggerii au spus mai târziu că Alina Kabaeva ar avea doi copii cu Putin, un copil în vârstă de trei ani şi o fetiţă de şase luni. Mai mult, presa străină a raportat că Putin, Alina şi cei doi copii trăiesc într-o vilă la malul mării, în Sochi.

Putin a negat vehement acest alegaţii, spunând că sunt „prostii”.

Zvonurile au fost alimentate şi de faptul că Ludmila a apărut în 2010, la un recensământ, fără verighetă pe deget, şi că în ultimii ani apariţiile ei publice au fost tot mai rare.

Într-adevăr, cuplul a fost văzut ultima dată în public, înainte de anunţul divorţului, pe 7 mai 2012, la învestirea lui Vladimir Putin în funcţia de preşedinte, la începutul celui de-al treilea mandat.

Anunțul i-a șocat atât de mult pe ruși pentru că reprezintă o ruptură totală de tradițiile ortodoxe și „sovietice”. Putin a promovat în ultima vreme o renaștere a creștinismului ortodox, pe care îl consideră coloana vertebrală a spiritualității ruse. Este extrem bizar pentru Putin, un om devotat bisericii, să nu țină seama de Crezul Ortodox într-un mod atât de public.

Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill, a condamnat cu fermitate divorțurile anul trecut. Putin va fi primul lider divorțat țării sale după Petru cel Mare. 

Preşedintele rus Vladimir Putin şi soţia sa Ludmila au anunţat joi la televiziune că s-au despărţit şi căsătoria lor s-a încheiat, potrivit Reuters.

Întrebat de televiziunea Rossiya-24 despre zvonurile cum că nu ar mai locui împreună cu soţia sa, Putin a răspus: „Este adevărat”, potrivit Reuters. Ludmila Putina a confirmat despărţirea, spunând că a fost una „civilizată”: „A fost decizia noastră comună. Ne despărţim din cauză că abia apucăm ne vedem”.

„Vladimir Vladimirovici este acaparat în totalitate de activitatea sa profesională, fiicele noastre au crescut, au vieţile lor. Fiecare dintre noi avem vieţile noastre, iar mie nu îmi place viaţa publică. Întreaga mea activitate este legată de viaţa publică. Mie nu îmi place acest lucru”, a explicat Ludmila Putina.

Nu se ştie încă dacă divorţul a fost finalizat, purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, declarând că nu are această informaţie.

Vladimir Putin s-a căsătorit cu Ludmila în anul 1983. Cei doi au două fiice, Maria, născută 1985, și Yekaterina (Katja), născută 1986 în Dresda, Germania de Est.