Disney a lansat online filmuleţul „Paperman”, nominalizat la Oscar VIDEO

Compania Disney a lansat pe YouTube scurtmetrajul de animaţie "Paperman", nominalizat la Premiile Oscar de anul acesta. Filmuleţul este realizat cu o nouă tehnică inedită, care combină animaţiile computerizate cu cele realizate manual de artiştii Disney.

31 ian. 2013, 21:21
Disney a lansat online filmuleţul „Paperman”, nominalizat la Oscar VIDEO

„Paperman” are şase minute şi jumătate şi a fost nominalizat la Premiile Oscar 2013 la secţiunea „Scurtmetraje animate”. Filmuleţul este regizat de John Kahrs, iar acţiunea are loc în anii 1940. Un bărbat zăreşte o femeie în staţia de tren, după care o vede, din nou, în clădirea de birouri de lângă cea în care lucrează el. În încercarea de a-i atrage atenţia, bărbatul face o mulţime de avioane din hârtie, pe care le trimite înspre geamul ei.

Filmuleţul a fost făcut cu cea mai recentă tehnică Disney – software-ul Meander, care le permite artiştilor să desene direct peste secvenţele create de computer. „Acest lucru îi oferă prospeţime – liniile, expresivitatea feţelor şi mişcările părului ne aduce aminte de stilul clasic Disney, precum cel din 101 Dalmaţieni”, spune criticul de film Tim Robey, de la The Telegraph.

„Este cel mai bun lucru făcut de Disney în ultimii ani. Sunt doar şapte minute, dar sunt perfecte”, a adăugat criticul.