Directorul Romarm, trimis în judecată pentru ucidere din culpă în cazul exploziei de la Sadu

Directorul Romarm, Gheorghe Lori Boian, a fost trimis în judecată pentru ucidere în culpă, în dosarul privind explozia de la Uzina de armament Sadu, unde au murit două persoane, în februarie 2011.

RomaniaTV.net
19 nov. 2012, 18:03
Directorul Romarm, trimis în judecată pentru ucidere din culpă în cazul exploziei de la Sadu

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, Gheorghe Lori Boian, care la acea vreme era director al uzinei de la Sadu, a dat dispoziţie ca pulberea rezultată dintr-o muniţie expirată, veche de 30 de ani, să fie introdusă în procesul de fabricaţie. Astfel, decizia ar avea legătură directă cu moartea a două angajate, accidentarea gravă a aluti angajat şi pagube materiale de peste 180.000 de lei.

În acelaşi caz au mai fost trimişi în judecată directorul tehnic, Gabriel Lucian Bogdan, şi şeful de secţie Dumitru Toloargă, acuzaţi că nu au luat măsurile de securitate în muncă.

În data de 11 februarie 2011, în jurul orei 11.00, la U.M. Sadu SA din localitatea Bumbeşti-Jiu, judeţul Gorj, filială a Companiei Naţionale Romarm S.A. Bucureşti, a avut loc o explozie în urma căreia au decedat două femei, în vârstă de 38 de ani şi, respectiv, de 41 de ani, iar o a treia persoană de sex masculin a fost transportată de urgenţă la Spitalul Clinic de Urgenţă, Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti. Prin natura sa, circumstanţele şi consecinţele produse, evenimentul este accident de muncă, potrivit rechizitoriului întocmit de procurori.