Directorul Oltchim a DEMISIONAT sub presiunea angajaţilor combinatului

Mihai Bălan şi-a anunţat demisia din funcţia de director al combinatului Oltchim după ce angajaţii s-au arătat nemulţumiţi de modul în care acesta conduce combinatul, informează România TV. El va mai rămâne în funcţie încă 30 de zile, după care acţionarii combinatului chimic vor desemna un nou şef.

RomaniaTV.net
07 feb. 2013, 09:23
Directorul Oltchim a DEMISIONAT sub presiunea angajaţilor combinatului

Demisia lui Bălan survine la capătul a două zile de proteste ale angajaţilor combinatului Oltchim. De altfel, Bălan a spus de mai multe ori că intenţionează să demisioneze deoarece guvernanţii nu şi-au respectat promisiunile făcute celor de la Oltchim în octombrie, atunci când a preluat conducerea combinatului.

Mihai Bălan a demisionat în ziua când era programată o şedinţă foarte importantă la care conducerea Oltchim urma să negocieze cu CET Govora furnizarea suplimentară a 42 de megawatti pe oră, necesari deschiderii şi funcţionării unei instalaţii a combinatului.

Mihai Bălan, va mai rămâne în funcţie încă 30 de zile, după care acţionarii combinatului chimic, aflat în insolvenţă, vor desemna un nou şef.

Bălan a avut, joi, o întâlnire cu ministrul Economiei, Varujan Vosganian, care i-a mulţumit că şi-a respectat promisiunea de a rămâne în funcţie până la desemnarea administratorilor judiciari şi a administratorului special ai Oltchim, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei, acţionarul majoritar al combinatului chimic.

Din cauza datoriilor, Oltchim primeşte energie electrică de la furnizori la limita de avarie.

Mihai Bălan a devenit director la Oltchim pe 2 octombrie 2012, înainte fiind directorul CET Govora.

Înainte de directoratul lui Bălan, Oltchim a fost condus timp de 21 de ani de Constantin Roibu, care a demisionat din funcţie la începutul lunii septembrie. În locul său a fost numit, pentru o perioadă limitată, Nicolar Radu Olaru, fost director general adjunct al combinatului.

Combinatul chimic se află în portofoliul statului, prin Ministerul Economiei.

Încercarea de privatizare a Oltchim a eşuat, iar procesul de vînzare a acţiunilor statului în companie va fi reluat.