Directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, află joi dacă rămâne sau nu în AREST

Tribunalul Bucuresti judeca joi recursul lui Sorin Alexandrescu la decizia de arestare preventivă. Directorul Antena Group a fost arestat în data de 31 mai, fiind acuzat de şantaj.

RomaniaTV.net
03 iun. 2013, 08:10
Directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, află joi dacă rămâne sau nu în AREST

Magistratii Tribunalului Bucuresti urmează să judece, joi, recursul formulat de avocatii lui Sorin Alexandrescu, directorul Antena Tv Group, la decizia Judecatoriei Sector 1 de arestare preventiva pentru 29 de zile a acestuia, la solicitarea procurorilor DNA.

Directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, a primit mandat de arestare pentru 29 de zile în data de 31 mai. Imediat după anunţarea sentinţei, avocatul lui Alexandrescu a declarat la România TV că a făcut recurs la decizia de arestare preventivă. 

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că, în perioada 16 aprilie – 24 mai, Sorin Alexandrescu, director general al Antena TV Group, l-a constrâns pe Ioan Bendei, administrator la RCS RDS să semneze un contract în condiţii prestabilite, impuse de inculpat, sub ameninţarea că, în caz de refuz, va da în vileag fapte presupus compromiţătoare pentru persoana în cauză.

Potrivit DNA, Sorin Alexandrescu, l-a ameninţat pe Ioan Bendei că va începe o campanie media compromiţătoare împotriva acestuia, dacă nu semnează în numele companiei RCS RDS un contract având ca obiect retransmisia şi distribuţia prin satelit a programelor aparţinând Antena TV Group.

„În intervalul 16 aprilie 2013 – 24 mai 2013, Sorin Alexandrescu a constrâns, în mod repetat, partea vătămată Ioan Bendei, administrator al unei societăţi comerciale, ameninţând-o cu darea în vileag a unor fapte compromiţătoare pentru aceasta de natură a-i afecta viaţa personală şi cariera profesională. În această modalitate, cel în cauză a urmărit să-l determine pe Ioan Bendei să semneze în numele companiei RCS/RDS un contract având ca obiect retransmisia şi distribuţia prin satelit a programelor aparţinând Antena TV Group SA în condiţii prestabilite, respectiv pe o perioadă de 5 ani, valoarea acestuia fiind de 7,2 milioane euro/anual, ceea ce implica încasarea unui preţ de 0,6 euro/lunar/abonat”, susţine DNA în referatul în care solicită judecătorilor arestarea lui Sorin Alexandrescu.