Directorul Antena Group, ARESTAT. Sorin Alexandrescu, acuzat de ŞANTAJ VIDEO

Directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, a primit mandat de arestare pentru 29 de zile. Imediat după anunţarea sentinţei, avocatul lui Alexandrescu a declarat la România TV că a făcut recurs la decizia de arestare preventivă. Dan Voiculescu şi fiica lui, Camelia, sunt şi ei implicaţi în cazul de şantaj. Potrivit procurorilor DNA, trustul de presă pregătea presiuni mediatice şi puneau la cale o campanie amplă de denigrare, prin Antena 3.

RomaniaTV.net
31 mai 2013, 14:19
Directorul Antena Group, ARESTAT. Sorin Alexandrescu, acuzat de ŞANTAJ VIDEO

Directorul Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, a fost adus, vineri, la Judecătoria Sectorului 1, cu propunerea de arestare preventivă, fiind acuzat de şantaj. Judecătorul a aprobat arestarea preventivă pentru 29 de zile, Alexandrescu fiind trimis deja în arestul Poliţiei Capitalei.

„Am şi făcut declaraţia de recurs”, a declarat avocatul lui Alexandrescu, Gheorghiţă Mateuţ, la România TV. Acesta a precizat că aşteaptă motivarea deciziei existând deja motive temeinice pentru a face recurs la arestarea preventivă.

„Nu i s-a respectat dreptul la apărare pentru că a fost trimis în faţa judecătorului fără a fi ascultat nici în calitate de învinuit, nici în calitate de inculpat”, a declarat avocatul Mateuţ.

Avocatul a relatat că, în cursul zilei de joi, Sorin Alexandrescu a cerut să i se prezinte înregistrările care au stat la baza reţinerii sale, dar cererii sale nu i s-a dat curs. Mateuţ contestă şi competenţa DNA de a se ocupa de acest caz deoarece presupusului şantaj nu i s-a dat curs şi nici nu există o pagubă materială. „Ne găsim în faţa unui caz de nulitate absolută a cererii de arestare preventivă”, a declarat Mateuţ.

De altfel, acesta contestă şi existenţa elementelor constitutive ale infracţiunii de şantaj. „Ce este relevant este dacă a avut loc o constrângere, dacă există vreo parte vătămată care să fi fost tulburată psihic şi care să fi acţionat nu din proprie voinţă, ci constrâns”, a spus Mateuţ adăugând apoi că subiectul pasiv al infracţiunii de şantaj ar trebuie să fie o persoană fizică, nu una juridică, cum este în acest caz.

Directorul Antena TV Group, Sorin George Alexandrescu, a fost reţinut, joi, pentru 24 de ore sub acuzaţia de şantaj. Şeful Antena Group a fost ridicat de procurorii DNA.

Şi Dumitru Dragomir, şeful LPF, s-a prezentat joi, la DNA, unde a fost audiat ca martor.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că, în perioada 16 aprilie – 24 mai, Sorin Alexandrescu, director general al Antena TV Group, l-a constrâns pe Ioan Bendei, administrator la RCS RDS să semneze un contract în condiţii prestabilite, impuse de inculpat, sub ameninţarea că, în caz de refuz, va da în vileag fapte presupus compromiţătoare pentru persoana în cauză.

Potrivit DNA, Sorin Alexandrescu, l-a ameninţat pe Ioan Bendei că va începe o campanie media compromiţătoare împotriva acestuia, dacă nu semnează în numele companiei RCS RDS un contract având ca obiect retransmisia şi distribuţia prin satelit a programelor aparţinând Antena TV Group.

„În intervalul 16 aprilie 2013 – 24 mai 2013, Sorin Alexandrescu a constrâns, în mod repetat, partea vătămată Ioan Bendei, administrator al unei societăţi comerciale, ameninţând-o cu darea în vileag a unor fapte compromiţătoare pentru aceasta de natură a-i afecta viaţa personală şi cariera profesională. În această modalitate, cel în cauză a urmărit să-l determine pe Ioan Bendei să semneze în numele companiei RCS/RDS un contract având ca obiect retransmisia şi distribuţia prin satelit a programelor aparţinând Antena TV Group SA în condiţii prestabilite, respectiv pe o perioadă de 5 ani, valoarea acestuia fiind de 7,2 milioane euro/anual, ceea ce implica încasarea unui preţ de 0,6 euro/lunar/abonat”, susţine DNA în referatul în care solicită judecătorilor arestarea lui Sorin Alexandrescu.

Vezi şi Culisele şantajului dintre Antena Group şi RCS&RDS. Vezi rolul jucat de Dumitru Dragomir