Dinu Patriciu, audiat într-un dosar de evaziune fiscală legat de Adevărul Holding

Omul de afaceri Dinu Patriciu este audiat, marţi dimineaţă, la Serviciul de Investigare a Fraudelor Sector 2, într-un dosar de evaziune fiscală legat de Adevărul Holding.

RomaniaTV.net
06 aug. 2013, 06:16
Dinu Patriciu, audiat într-un dosar de evaziune fiscală legat de Adevărul Holding

Anul trecut, Dinu Patriciu a avut dificultăţi financiare atât cu Adevărul Holding SRL, cât şi cu firma MIC.RO RETAIL SRL care a intrat în faliment, pe lista creditorilor existând peste 1.200 de societăţi şi persoane fizice şi aproximativ 5.000 de salariaţi neplătiţi. Printre societăţile păgubite se numără Mercadia Holland BV, acţionarul majoritar al MIC.RO. Pentru garantarea unor împrumuturi luate de Mercadia Holland BV de la BCR, Dinu Patriciu a gajat cu disponibilităţile bancare ale MIC.RO şi cu alte bunuri ale acestei societăţi, potrivit Mediafax.

Surse din mediul de afaceri susţin că datoriile lui Dinu Patriciu se ridică la aproximativ 100 de milioane de euro.

Pe de altă parte, Dinu Patriciu se judecă în două dosare, la Judecătoria Sectorului 1, cu soţia sa, Dana.

Într-unul dintre aceste dosare, soţia omului de afaceri Dinu Patriciu solicită partajarea averii şi o jumătate din totalul acesteia, următorul termen fiind stabilit în 11 septembrie.

În acţiunea de la Judecătoria Sectorului 1, soţia lui Dinu Patriciu a cerut separaţia judiciară a bunurilor deţinute în comun, acuzându-l că, pe fondul unor relaţii extraconjugale şi al unei stări de sănătate precare, a înstrăinat bunuri comune şi a garantat obligaţii asumate scriptic în favoarea celei cu care are o relaţie extraconjugală.

În 14 februarie, omul de afaceri Dinu Patriciu a intentat acţiune de divorţ la Judecătoria Sectorului 1, dosarul având termen în 16 septembrie.

O să încep să lămuresc încet, încet nişte poveşti din Adevărul Holding, probabil că mulţi dintre voi, unii care au lucrat la Adevărul,  bănuiesc despre ce este vorba. Încet, încet, lucrurile or să iasă la iveală. Nu am ce să vă spun încă pentru că nu obişnuiesc să vă spun lucruri nejustificate, numai atunci când am probe„, a declarat Patriciu jurnaliştilor prezenţi în faţa sediului Serviciului de Investigare a Fraudelor Sector 2.