Dinu Patriciu aşteaptă sentinţa în dosarul Rompetrol. Procurorii cer pedeapsa maximă

Dinu Patriciu află luni decizia în dosarul Rompetrol. Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti se vor pronunţa în dosarul în care omul de afaceri este acuzat de delapidare şi spălare de bani. La ultimul termen de judecată, procurorii au cerut pedeapsa maximă pentru Dinu Patriciu, 20 de ani de închisoare.

RomaniaTV.net
20 aug. 2012, 08:44
Dinu Patriciu aşteaptă sentinţa în dosarul Rompetrol. Procurorii cer pedeapsa maximă

20 de ani de închisoare, atâta solicită anchetatorii care s-au ocupat de dosarul lui Dinu Patriciu. Alături de cunoscutul om de afaceri, în dosar, mai sunt cercetate alte 11 persoane. Pentru acestea, anchetatorii au cerut pedepse mai mici, între 10 şi 15 ani de închisoare.

Dinu Patriciu este acuzat de mai multe fapte, printre care iniţierea unui grup infracţional organizat, spălare de bani, înşelăciune, manipularea pieţei de capital şi delapidare.

Mai exact, anchetatorii susţin că prin manipularea pieţei de capital, Dinu Patriciu a fraudat statul român cu 85 de milioane de dolari. Anchetatorii speră să recupereze această sumă în urma procesului.

Sentinţa nu va fi una definitivă. Omul de afaceri şi avocaţii săi, cât şi anchetatorii pot solicita recurs, în funcţie de sentinţa dată de magistraţi.