Dinamo i-a găsit înlocuitor lui Borcea. Ionuţ Negoiţă a preluat 30 la sută din acţiuni

Omul de afaceri Ionuţ Negoiţă a preluat, pentru o sumă de "câteva milioane" de euro, un pachet de 30 la sută din acţiunile clubului Dinamo, rămase în proprietatea lui Nicolae Badea şi Dragoş Săvulescu după retragerea lui Cristian Borcea din rândul acţionarilor.

RomaniaTV.net
08 aug. 2012, 13:36
Dinamo i-a găsit înlocuitor lui Borcea. Ionuţ Negoiţă a preluat 30 la sută din acţiuni

„Nu e o noutate că sunt aproape de Dinamo de multă vreme şi mi-am dorit să am această calitate de acţionar. De obicei ceea ce mi-am propus am realizat şi sunt bucuros de această oportunitate care a apărut. Le mulţumesc domnilor Badea şi Săvulescu alături de care vreau să construim o echipă puternică. Eu am crezut şi cred în acest brand, am fost convins că acest club nu o să moară. Nu suntem niciunul de neînlocuit, clubul trebuie să meargă mai departe cu performanţe.

Sunt convins că vom construi o echipă puternică. Am ajuns la concluzia că putem face lucruri bune, să ducem Dinamo acolo unde îi este locul. Suntem oameni de afaceri cu experienţă şi un club are nevoie în primul rând de un management performant. Este vorba de o cotă egală de acţiuni cu domnul Badea şi domnul Săvulescu, practic ce a cedat domnul Borcea s-a transmis către mine. Suma pe care am plătit-o rămâne confidenţială, e vorba de câteva milioane de euro. Importantă este cota acţiunilor achiziţionate„, a declarat Negoiţă într-o conferinţă de presă.

Noul acţionar al FC Dinamo a fost sfătuit de antrenorul Mircea Lucescu să investească la gruparea bucureşteană: „Printre alţii am discutat şi cu domnul Mircea Lucescu, care m-a sfătuit să vin la Dinamo. A fost vorba de un impuls în plus, fiind cunoscută experienţa pe care o are Mircea Lucescu în fotbal. El are dorinţa ca lui Dinamo să-i fie bine. Sper că vom aduce pe plus acest club, iar în momentul în care vom realiza acest lucru, profitul îl vom reinvesti. Obiectivele sunt cât mai înalte, cine nu şi-ar dori o participare în Liga Campionilor. Dar să nu vă aşteptaţi la minuni, nu ne aventurăm la declaraţii că vom face minuni. Vrem un proiect pe termen lung”.

Ionuţ Negoiţă a anunţat şi continuarea contractului de sponsorizare dintre Rin Hotels şi Dinamo pentru sezonul 2012-2013: „Consider că e oportun ca şi parteneriatul dintre Rin Hotels şi Dinamo să continue, pentru că eu am fost întotdeauna mulţumit de felul în care a decurs”.

Preşedintele CA al FC Dinamo, Nicolae Badea, şi-a exprimat bucuria pentru cooptarea lui Negoiţă în rândul acţionarilor: „Am ajuns la cooptarea domnului Ionuţ Negoiţă în structura acţionarială a FC Dinamo. E cunoscută apropierea sa faţă de Dinamo, există o relaţie partenerială veche şi interesul de a deveni acţionar la Dinamo a mai fost manifestat în timp. De azi din structura acţionariatului FC Dinamo şi din Consiliul de Administraţie face parte şi domnul Ionuţ Negoiţă, prezenţă agreată şi de domnul Borcea. Mă bucură oficializarea acestei calităţi, dorinţa mea este de a continua acel proiect conceput în urmă cu doi ani împreună cu domnul Borcea şi domnul Săvulescu. Putem vorbi de o echipă omogenă, compatibilă. Noi ne dorim o echipă care să ţină prima pagină a ziarelor prin rezultate. Ne dorim performanţă”.

Dragoş Săvulescu a precizat faptul că 10 la sută dintre acţiunile FC Dinamo rămân în proprietatea fostei societăţi care a administrat clubul de fotbal: „Sunt bucuros să îl avem lângă noi pe domnul Negoiţă. Avem ambiţia de a arăta că se poate face perfomanţă şi mă bucur că există provocare din partea lui. Compatibilitatea şi faptul că avem aceleaşi principii a dus la cooptarea lui în rândul acţionarilor FC Dinamo. Dinamo e un brand important care merge mai departe în ciuda faptului că acţionarii se rotesc. Proiectul «Noul Dinamo» continuă, avem ambiţii mari, veţi vedea lucruri interesante la Dinamo. E vorba de un procent egal de 30 la sută din acţiuni, 10 la sută rămând la FC Dinamo„.

Omul de afaceri Ionuţ Negoiţă are o evere estimată la 200 de milioane de euro, derulând afaceri în domeniul imobiliar, hotelier, construcţii şi mass-media.