Dilemă în Râmnicu Vâlcea: Străzi paralele cu acelaşi nume VIDEO

Li se distribuie greşit corespondenţele sau, mai rău, dacă au nevoie de ambulanţă, uneori aceasta nu ajunge unde trebuie. Zeci de oameni din Râmnicu Vâlcea trec prin astfel de situaţii neplăcute, pentru că există două străzi cu acelaşi nume, şi, culmea, sunt şi paralele. Oamenii au făcut nenumărate adrese la primărie şi speră ca problema lor să fie rezolvată cândva.

RomaniaTV.net
01 aug. 2012, 15:27
Dilemă în Râmnicu Vâlcea: Străzi paralele cu acelaşi nume VIDEO

Situaţia durează de peste 10 ani, însă problemele au început să apară în ultima vreme, după ce un indicator a dispărut de pe una din cele două străzi cu acelaşi nume. Astfel, cei care nu cunosc zona au mare bătaie de cap.

Reprezentanţii primăriei cunosc problema, mai ales că au primit nenumărate reclamaţii. Una dintre soluţii este să schimbe numele unei străzi, însă în acest caz oamenii vor fi nevoiţi să îşi schimbe actele de identitate. A doua variantă e să prelungească strada în forma literei U, însă ar trebui să treacă peste o proprietate privată, iar proprietarul nu vrea sa cedeze terenul.

Dincolo de confuzie şi ilaritatea situaţiei de a avea două indicatoare, cel mai important efect este de natură juridică pentru că în momentul în care oamenii îşi vând proprietăţile trebuie să stabilească vecinătăţile„, a declarat Gheorghe Ioniţă, viceprimar Râmnicu Vâlcea.

Nu este singura situaţie de acest fel din Râmnicu Vâlcea. Pe strada Calea lui Traian sunt câteva blocuri care au acelaşi număr, doar că unele sunt în nord şi altele în sud. Situaţia îi pune în mare încurcătură pe taximetriştii începători, lucrătorii de pe ambulanţă sau chiar pe poştaşi.