Diaconescu le răspunde politicienilor care „insistă în prostie”: Hai sa oprim bătaia de joc!

Consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu le răspunde dur celor care au criticat apariţia Mişcării Populare, inclusiv  fostului său coleg de partid, Victor Ponta, după ce acesta spunea că Mişcarea este "un caraghioslâc", fiind construită  de către foşti procurori ceauşişti şi oameni de stânga.

27 mart. 2013, 11:35
Diaconescu le răspunde politicienilor care „insistă în prostie”: Hai sa oprim bătaia de joc!

Cristian Diaconescu a reacţionat la comentariile privind decizia sa de a-şi asuma înfiinţarea Mişcării Populare, spunând că anunţul său „a limpezit ca prin vis o politica romaneasca otova pana alaltaieri, o politica in care nu se mai stia care este la stanga esicherului si care la dreapta lui decat poate prin deosebirea intre euro si rubla, ambele „transferabile„.

Ei bine, doar asa am putut afla noi odata cu electoratul domnului Ponta care voteaza PNL ul domnului Antonescu si pe domnul Antonescu insusi cu entuziasm, care la randul sau momeste cu bunastarea „care va fi”, cui ar fi trebuit sa cer permisiunea sa vorbesc despre „dreapta” din Romania ori despre „stanga” si in fata caror „monumente” doctrinare ar fi trebuit sa ma caiesc mai apoi pentru indrazneala mea.

Sigur ca nimeni nu ii poate intreba pe arhanghelii consacrati ai stangii romanesti de ce doua treimi din bazinul electoral de stanga s-a pierdut din 1989 si pana astazi cum nimeni nu ar trebui sa indrazneasca sa intrebe vocile consacrate ale dreptei cum se face ca nici un parlamentar al opozitiei de dreapta nu sta in 2013 pe un scaun intreg in Parlament – astea ar fi cel mult niste dovezi de impertinenta indrazneala daca ar fi formulate, ca intrebari publice, din partea societatii”, scrie Diaconescu pe blogul personal.

Consilierul prezidenţial mai spune că „celor care au sarit ca arsi cand au auzit de intiativa noastra le este cunoscuta responsabilitatea, precum le este cunoscuta doctrina propriei lor politici si nazuintele oamenilor pe care au tupeul de a spune ca-I reprezinta prin rotatie, evident, mintindu-i amuzati in fiecare secunda”.

„Initiativa noastra de a infiinta o fundatie este DESPRE OAMENI SI NU DESPRE POLITICIENI SI PARTIDE! este legitima si legala.  Care parte din acest enunt este neclar? Stiu ca este incalificabil gestul de a lasa societatea sa se exprime dupa ce a incasat promisiuni si si-a construit asteptare, stiu. Voi insista insa alaturi de colegii mei sa vad care dintre politicienii Romaniei vor avea indrazneala sa loveasca intr-o initiativa sociala (deci in societatea care i-a facut oameni) si care vor insista in prostia de a raspunde la mesaje care nu le sunt adresate?

Hai sa oprim aceasta bataie de joc! Faptul ca se incearca obstructionarea expresiei societatii, nu inseamna ca societatea uita sau isi schimba opiniile. Si ca sa fiu sincer cu toata lumea, consider ca celui caruia ii este sete, ii e egal daca paharul cu apa ii vine din dreapta sau din stanga! Politicienii, daca nu ar fi atat de ticalosi, ar recunoaste civilizat ca de fapt, stanga si dreapta sunt maniere diferite care urmaresc acelasi scop – bunastarea romanului si progresul si modernizarea Romaniei!”, completează Diaconescu.

Acesta mai susţine că  rămâne consecvent deciziei pe care a luat-o. „Voi asculta mesajul sutelor si miilor de sustinatori care nu contenesc sa vina de mai bine de 72 de ore spre Miscarea Populara, oameni care se alatura demersului nostru, cu certitudine, pentru ca sunt ingroziti de perspectiva oferita tocmai de criticii de la stanga si dreapta Miscarii Populare. Si inca un lucru pe care vreau sa il retina prietenii si neprietenii Miscarii Populare – numarul celor care ni se alatura este direct proportional cu intensitatea contestatiilor la adresa noastra. Concluzia este una singura – mergem mai departe!”, conchide Diaconescu.