DD a depus plângere penală împotriva lui Ponta şi Vulpescu: cere daune de 2 MILIARDE de euro

Dan Diaconescu a depus, vineri, plângere penală împotriva lui Victor Ponta şi Remus Vulpescu, pe care îi acuză de şantaj şi ameninţare, pentru faptul că Executivul nu i-a acordat combinatul Oltchim în procedura de privatizare. Înainte de a porni spre Parchet, patronul OTV a declarat că va fi asistat de "avocaţi internaţionali", adăugând că daunele cerute vor fi de 2 miliarde de euro.

RomaniaTV.net
05 oct. 2012, 10:23
DD a depus plângere penală împotriva lui Ponta şi Vulpescu: cere daune de 2 MILIARDE de euro

Dan Diaconescu a depus vineri, la Parchet, o plângere penală împotriva premierului Victor Ponta şi a fostului şef al OPSPI, Remus Vulpescu.

 „Am aşteptat să se adune noi şi noi probe. Toate privatizările au fost onereoase. În cazul Oltchimului, eu am câştigat fără să dau şpagă şi am fost scos abuziv din licitaţie pentru că presa nu a mai fost de faţă. Am toate dovezile. Plângerea îi vizează pe Remus Vulpescu şi Victor Ponta. Demonstrăm că guvernanţii au ştiut că avem banii. Am arătat banii în cei şapte saci. Am constatat că ne-au minţit din nou, au spus că dau ei salarii şi muncitorii tot nu şi-au luat banii. Victor Ponta minte în continuare” a declarat Diaconescu la intrarea în clădirea Parchetului, precizând că plângerea penală vizează trei puncte: „De ce a închis Guvernul combinatul, de ce ne-a scos dintr-o licitaţie câştigată legal şi de ce nu a mai vrut să semneze contractul? Plângerea se referă la şantaj şi ameninţare, iar daunele pe care le vom cere vor fi de 2 miliarde de euro”, a declarat Diaconescu.

Înainte să plece spre Parchet, patronul OTV îi acuza pe guvernanţi că „sunt nişte escroci şi şnapani ordinari”.

„Îi vom acuza de criminalitate tranfrontalieră, pentru că au blocat procesul de privatizare şi nu au vrut să semneze contractul cu noi şi să ne ia banii. Victor Ponta este Pinochio de România”, a spus Diaconescu.

Referitor la milionul de euro pe care l-a plimbat prin Bucureşti pretinzând că vrea să plătească salariile angajaţilor combinatului din Râmnicu Vâlcea, patronul OTV a precizat că banii vor fi puşi în cutii de valori.

„Dacă nu a vrut banii mei, de ce nu dat Guvernul salariile din alte surse, nici luni, nici marţi, nici miercuri, nici joi…. I-am spus în discuţii separate domnului Vulpescu că există banii. Nici legea nu mă obliga să-i dau documentele cu banii. Vom cere daune uriaşe în instanţă, astăzi vor veni şi avocaţii internaţional. Daunele vor fi în euro, miliarde”, a declarat Diaconescu.