DEZVĂLUIRILE nepotului lui Ceauşescu: S-a pus în discuţie incapacitatea fizică a preşedintelui

Emil Bărbulescu, nepotul lui Nicolae Ceauşescu, a vorbit în premieră, la România TV, atât despre familia Ceauşescu, cât şi despre nume mari ale scenei publice din România.

18 mart. 2013, 06:59
DEZVĂLUIRILE nepotului lui Ceauşescu: S-a pus în discuţie incapacitatea fizică a preşedintelui

Emil Bărbulescu a dezvăluit în premieră planurile Elenei Ceauşescu de a prelua frâiele puteri. El consideră că prezenţa soţiei lui Nicolae Ceauşescu a avut o influenţă nefastă asupra ţării, mai ales prin susţinerea de către aceasta a unor oameni politici care au pregătit mai apoi lovitura de stat din 1989.

Prezenţa dânsei la conducerea ţării a fost nefastă atât pentru soţ, cât şi pentru popor. Două exemple ar fi, cei doi domni promovaţi şi susţinuţi puternic de dânsa, Ion Mihai Pacepa şi Victor Atanase Stănculescu”, a spus nepotul de soră al lui Ceauşescu la România TV.

 „Se punea problema ca la Plenara Comitetului Central cineva din conducerea partidului să pună în discuţie incapacitatea fizică a preşedintelui de a mai conduce, moment în care să propună pe Nicu secretar general şi pe ea preşedinte de onoare. Eu nu am dat însă crezare acestor lucruri.”, a declarat nepotul fostului dictator la România TV.

„Ceauşescu era controlat prin intermediul cenzurării informaţiilor pe care le primea. În ultimul an, vedea dânsa informaţiile înainte de a le vedea el”, a continuat acesta.

Nepotul lui Nicolae Ceauşescu a fost închis, imediat după revoluţie, în aceeaşi celulă cu fiul dictatorului, Nicu, la penitenciarul Rahova.

Nicu avea un comportament prietenos şi eu recalcitrant. El încerca o apropiere, însă eu am avut un comportament dubios în acele condiţii.”, a mărturisit Bărbulescu.

Ceauşescu, urmărit de BLESTEMELE aruncate pentru moartea sângeroasă a ţăranilor din satul Vadu Roşca

Nepotul fostului dictator nu a făcut dezvăluiri numai despre familia Ceauşescu. Acesta a vorbit şi despre regizorul Sergiu Nicolaescu care, spune el, ar fi fost implicat într-un proiect al Securităţii.

„Cei care lucrează în lumea filmului ştiu că Sergiu Nicolaescu a fost un privilegiat al regimului. A fost ajutat masiv. A făcut parte dintr-un proiect derulat de Securitate, care avea ca scop final resuscitarea patriotismului printre altele şi prin promovarea istoriei. Pentru aceste proiecte, preşedintele a alocat sume uriaşe de bani”, a dezvăluit Emil Bărbulescu.

Misterul conturilor lui Ceauşescu VIDEO