DEZVĂLUIRI ŞOCANTE: Ben Laden era neînarmat şi era pe moarte înainte ca trupele să ajungă la el

O carte care povesteşte raidul în care a fost ucis Osama ben Laden în Pakistan, scrisă de un fost militar american care a participat la această operaţiune, dezvăluie detalii surpinzătoare despre moartea teroristului. Mark Owen susţine că ben Laden era neînarmat şi era pe moarte înainte ca trupele să ajungă în camera sa.

RomaniaTV.net
29 aug. 2012, 14:40
DEZVĂLUIRI ŞOCANTE: Ben Laden era neînarmat şi era pe moarte înainte ca trupele să ajungă la el

„No Easy Day” (O zi dificilă), care va apărea pe 11 septembrie, o dată sensibilă, în plină campanie prezidenţială, a fost scrisă sub protecţia anonimatului, cu pseudonimul Mark Owen. Autorul cărţii a fost unul dintre membrii echipei SEAL care a participat la raidul împotriva lui bin Laden în mai 2011.

Cartea se doreşte „o relatare la persoana întâi asupra misiunii care l-a ucis pe ben Laden”, potrivit DailyMail.

Owen, care a fost identificat de o serie de canale de știri ca Matt Bissonnette, scrie că misiunea a fost destul de diferită faţă de versiunea populară a ceea ce s-a întâmplat la casa din Abbottabad. Owen susţine că bin Laden a fost lovit în cap de un glonț SEAL când se uitat din ușa dormitorului său în hol la ultimul etaj, în timp ce alți soldaţi se îndreptau spre el pe o scară îngustă.

Owen scrie că un membru al echipei de elită care era în faţa lor a văzut că liderul terorist că s-a ascuns în dormitorul lui în timp ce ceilalţi soldaţi urcau pe scări până la etajul al treilea, chiar în spatele lui. „Eram la mai puțin de cinci pași de a ajunge în partea de sus, când am auzit focuri suprimate. BOP. BOP. Nu pot spune din poziția mea dacă gloanţele au lovit ținta sau nu. Omul a dispărut în cameră întunecată. „

În timp ce Casa Albă a afirmat că Laden a fost înarmat și au arătat nici o intenție de a se preda paşnic, soldatul scrie că liderul terorist era deja pe moarte.

Owen scrie că bin Laden era pe moarte când au pătruns ei în cameră şi că el și un alt comando „i-au fixat lasere pe piept și au tras mai multe gloanţe. Gloanțele au pătruns prin el, trântindu-l la podea, până când nu s-a mai mişcat”.