Dezvăluire uluitoare: Michael Jackson, singurul om din lume care NU A DORMIT DOUĂ LUNI

Profesorul Doctor Charles Czeisler, de la Harvard Medical School, în expert în probleme de somn, a făcut o declaraţie  şocantă la pocesul morţii lui Michael Jackson, în care medicul curant al artistului a fost acuzat, între altele, că nu i-a administrat corect medicaţia pacientului său. Czeisler a afirmat că, prin administrarea Propofolului, Michael nu a dormit, în mod real, timp de 60 de zile.

22 iun. 2013, 14:55
Dezvăluire uluitoare: Michael Jackson, singurul om din lume care NU A DORMIT DOUĂ LUNI

Doctorul Charles Czeisler a depus mărturie în faţa instanţei spunând că Michael Jackson este singurul om din lume care nu a dormit deloc timp de 60 de zile. Specialistul a explicat că, prin administrarea în exces de Propofol artistului de către medicul său curant, Conrad Murray, Michael a fost practic privat de somnul normal, mai precis de somnul REM (mişcarea rapidă a ochilor), care este adevărata stare de somn a organismului, scrie businessinsider.com. 

Medicul Murray îi injecta lui Michael  Propofol, un anestezic care se foloseşte în mod normal în intervenţiile chirurgicale. Propofolul nu dă somnul REM, în ciuda faptului că pacientul are senzaţia că este odihnit când se trezeşte, aşa cum s-ar trezi după somnul natural, a mai explicat expertul. El a mai precizat că somnul REM este vital pentru creier şi organism.

Înainte ca artistul în vârstă de 50 de ani să moară, în data de 25 iunie 2009, Murray îi administrase Propofol timp de 60 de zile. Michael a murit de o supradoză din acest anestezic.

Citeşte şi: Vila în care a murit Michael Jackson, dorită de doi români. Preţul de pornire, 15 milioane de euro

Czeisler, expert consultant în probleme de somn, a lucrat pentru NASA şi CIA, dar şi pentru Rolling Stones şi a spus că nu există cineva în lumea aceasta care să fi primit un asemenea tratament cum i-a administrat medicul personal lui Michael. Din experienţele de laborator făcute pe şoareci s-a constatat că rozătoarele au murit după cinci săptămâni de când fuseseră private artificial de somnul REM. 

Specialistul a explicat de asemenea că persoanele care sunt private de somnul REM pe perioade lungi de timp devin anxioase, paranoice, depresive şi incapabile să înveţe ceva şi să se concentreze. De asmenea, îşi pierd şi pofta de mâncare, iar reflexele fizice devin de 10 ori mai lente, în timp ce răspunsurile lor emoţionale sunt de 10 ori mai intense.