DEZASTRU la malul mării. Munţii de alge de pe plajă transformă vacanţa românilor într-un COŞMAR

Vacanţa la mare se transformă într-un adevărat coşmar din cauza algelor. Turiştii sunt supăraţi că, deşi au dat bani grei ca să se relaxeze, nu se pot bucura de mare şi de plajă din cauza algelor care sunt aduse pe mal de valuri şi care, dacă nu sunt strânse de pe nisip, capătă un miros fetid.

RomaniaTV.net
20 aug. 2013, 12:53

Autorităţile din staţiunile de la malul mării au mari bătăi de cap din cauza algelor care sunt aduse de valuri pe plajă. Dar nu se poate spune că suferă mai mult decât turiştii, care nu pot sta la plajă din cauza mirosului greu de suportat şi a insectelor pe care le atrag mormanele de alge de la malul mării. În plus, nici băile nu sunt prea plăcute din cauza plantelor marine.

Cum în timpul zilei plajele sunt pline cu turişti, autorităţile intervin noaptea, cu basculante, tractoare şi utilaje pentru colectarea algelor.

CITEŞTE ŞI: Mizerie pe litoral: O familie a fost cazată într-o cameră de hotel plină de gândaci şi mucegai VIDEO

„Ultima furtuna, care a fost destul de violenta, de acum cateva zile, se pare ca a cam curatat epurile de scoici si alge. Curentii au facut ca in unele zone să se acumuleze cantităţi impresionante de alge”, spune Dan Popa, de la Adminstraţia Bazinală Dobrogea Litoral.

De la începutul sezonului, de pe plajele de la Marea Neagră au fost stranse 9.500 de tone de alge, mai bine de o treime doar in ultima saptamana.

Recordul a fost însă înregistrat în 2011, când 40.000 de tone au fost adunate atunci de pe plajele de pe litoral.