Detoxifierea – curăţarea organismului înainte de dietă

Orice lucru început bine are şanse mari să aibă o finalitate fericită. E valabil şi pentru curele de slăbire.

RomaniaTV.net
15 iul. 2013, 10:13
Detoxifierea – curăţarea organismului înainte de dietă

Detoxifierea joaca un rol deosebit de important pentru organism: toxinele si reziduurile acumulate din diferite alimente, poluare sau medicamente sunt sursele multor dezechilibre si disfunctionalitati: anemie, imunitate scazuta, lipsa energiei, constipatie, depresie etc. In plus, daca ele nu sunt eliminate, favorizeaza ingrasarea.

Citeste si: 4 mituri despre dieta

Iata de ce este esential ca, inainte de-a incepe un program de slabit, sa urmeze o cura de detoxifiere asociata cu exercitii fizice regulate.

Specialistii recomanda sa tinem o astfel de cura la fiecare schimbare de sezon sau macar de 2 ori pe an, primavara si toamna. Programul ar trebui sa dureze 7-14 zile si sa tina cont de niste principii alimentare, pentru ca aportul de toxine sa fie redus semnificativ, iar eliminarea lor sa devina mai usoara:

Citeste si: Cum sa te tii de dieta

Nu se vor consuma alimente prajite ori afumate, procesate sau rafinate, mezeluri, conserve sau alte produse de la supermarket (care contin E-uri, aditivi, amelioratori, coloranti si conservanti). Ideal ar fi ca in aceasta perioada sa renunti complet la carne.

Renunta la cofeina, alcool, tutun si medicamente sau suplimente nutritive bogate in aditivi.

Elimina dulciurile si fainoasele albe.

Citeste mai multe despre detoxifiere pe Cosmopolitan.ro.